Review: Sue Decker – Keeping Time

 

Sue Decker - Keeping Time

Sue Decker – Keeping Time
Format: CD- Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

In het enorme aanbod van vrouwelijke singer-songwriter springt het tweede album van Sue Decker er op een zeer prettige wijze bovenuit. Deze singer-songwriter uit Victoria, British Columbia, bracht in 2019 haar debuutalbum ‘Outskirts Of Love’ uit en zij valt vooral op door haar zeer intieme warme stemgeluid en de soms sprankelende en soms indringende nummers van haar hand.

Op haar nieuwe album wordt Sue bijgestaan door haar band Dave Jacques (bas), Justin Amara (drums) en Steve Dawson (gitaar, produktie).

Het album wordt sprankelend gestart met The Lost Ones met lekker schurend slidegitaarspel en Sue’s zeer intieme stem. Een indrukwekkende en sfeervolle opener van het album! Hummingbird klinkt daarna een stuk bluesier op een broeierige wijze mede door het messcherpe slidespel.

Pretty Words & Flowers is vervolgens een loom voortdeinend nummer in de beste Lucinda Williams traditie. Nobody’s Mother is een zeer intieme en breekbare ballad. Never Asked To Be So Strong is een sfeervol deinend Americana nummer met warm huilende pedal steelgitaarspel. In Cheatin’ Side Of Town is wederom een bluesy geluid te horen, dat mede veroorzaakt wordt door Sue’s snijdende lap steel.

De afsluiter van dit te korte album is Love Made For A Lifetime, wederom in de beste Lucinda Williams traditie.

‘Keeping Time’ bevestigt nogmaals de klasse van Sue Decker. Een aanrader voor de fans van het betere Americana werk!

Tracks:
01. The Lost Ones
02. Hummingbird
03. Pretty Words & Flowers
04. Nobody’s Mother
05. Never Asked To Be So Strong
06. Cheatin’ Side of Town
07. Love Made for a Lifetime

Website: https://suedecker.com/