Review: Strange Horizon – Skur 14

 

Strange Horizon - Skur 14

Strange Horizon – Skur 14
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Apollon Records
Release date: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het trio Strange Horizon komt uit de zeer muzikale bodem van de Noorse plaats Bergen. Een plaats waar menig prima band vandaan komt! De band werd in 2017 opgericht en debuteerde met het album ‘Beyond The Strange Horizon‘ in 2022.

Qvillion (gitaar, zang), Lindesteg (bas) en de van de band Kryptograf bekende drummer Eirik T. Arntsen hebben nu album nummer twee uitgebracht. Inmiddels is ene Daae de nieuwe drummer maar hij is op dit album nog niet te horen.

We hebben hier te maken met een band, die zich vooral door het donkere rockgeluid van bijvoorbeeld Black Sabbath, Saint Vitus en Hawkwind heeft laten beïnvloeden. Een donker, hard fuzzend album is het resultaat,

Het album opent echter met gevoelig akoestisch gitaarwerk in The Road maar nadat er een blik bier is opengetrokken wordt er een zeer gruizig en broeierig nummer ingezet. Een nummer met een fuzzlaag waar Hawkwind jaloers op zou zijn. Ook is er ruimte voor meerstemmige zang en een knarsende fuzzgitaarsolo.

Cursed And Cast  Out gaat meer de stuwende Black Sabbath kant op met ruimte voor mystieke lome breaks. Candles klinkt loom maar toch stuwend op een donkere psychedelische wijze.

Het afsluitende Tusser Og Troll duurt maar liefst 15 minuten en opent op een zeer psychedelische wijze met  galmend gitaarwerk en gaat daarna langzaam over in een donker voortsluipend nummer.

Het tweede album van Strange Horizon zal zijn weg naar de liefhebbers van de donkere metal zeer zeker weten te vinden!

Tracks:
01. The Road
02. Cursed And Cast Out
03. Candles
04. Tusser Og Troll

Website: https://www.facebook.com/strangehorizonbergen/