Review: Strange Colours – Future’s Almost Over

 

Strange Colours - Future’s Almost Over

Strange Colours – Future’s Almost Over
Format: Vinyl LP / Label: Slovenly Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Ik kan mij heel goed voorstellen dat er na de opnames van het debuutalbum van de band Strange Colours uit Toronto de nodige blaren doorgeprikt moesten worden. Andrew Mozynski (drums), Ryan Rothwell (gitaar, bas, zang), Chris McCann (gitaar) en Jay Lemak(orgel, piano) raggen bij vlagen hun instrumenten namelijk bijna aan gort.

Niet zo verwonderlijk als je de achtergrond van de heren bekijkt en er dan achter komt dat daarin bands als the Deadly Snakes en The Pow Wows opduiken. Garagerock van het smerige soort dus!

Dat is gelijk goed te merken in Get In Line waarbij je compleet ondersteboven geblazen wordt door deze energieke en smerige garagerocker met venijnige zang , een ronkend orgel en smerig snijdend gitaarwerk.

The Phantom swingt daarna losjes als een soort bubblegum-garagerocker waarin een Link Wray-achtige intensiteit rond waart. De zware fuzzbas van Ryan Rothwell draagt het stug doorraggende Patrol. The Setting Sun is een zeer opwindende krachtige rocker met een flinke dosis psychedelica.

Toch is het niet constant ‘van dik hout zaagt men planken’. Zo is Loudmouth een rustpunt, maar niet minder rauw in een psychedelisch deinende soort ballad. Black And Blue zwoegt lui voort met intense zang en een bluesy twang gitaar.

Daarentegen is Sea Of Tranqs weer een supersmerig fel nummer met een verwoestend snijdende fuzzgitaar en Another New World een zeer energieke pomper.
Say What You Want To Say, de afsluiter, verklaart heel duidelijk waar de blaren van de bandleden vandaan komen want dit een supersnel raggende garagerocker.

Een uitstekend garagerock album van Strange Colours, die met een zeer tevreden gevoel op hun blaren kunnen gaan zitten….

Tracks:
01. Get In Line
02. The Phantom
03. Patrol
04. Loudmouth
05. The Setting Sun
06. Sea Of Tranqs
07. Valley Of No Return
08. Another New World
09. Black And Blue
10. Sat What You Want To Say

Website: https://www.facebook.com/strangecolours/