Review: Stoned Jesus – Father Light

 

Stoned Jesus - Father Light

Stoned Jesus – Father Light
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Season Of Mist Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik geef het je te doen! Een album opnemen terwijl je land (de Oekraïne) net in oorlog is geraakt met Rusland. Toch heeft het trio Stoned Jesus dat gedaan en komt met hun vijfde album sinds de oprichting van de band in 2009.

Igor Sydorenko (zang, gitaar), Sergii Sliusar (bas) en Dmytro Zinchenko (drums) laten op dit loodzware album horen dat zij duidelijk geïnspireerd zijn door Stoner Rock, Black Sabbath en desert rock (Kyuss, Monster Magnet).

Het album begint vrij intiem met een breekbare gitaar en kwetterende vogeltjes in Father Light. Het nummer ontwikkelt zich tot een folky versie van Led Zeppelin waarna allerlei noises het nummer een schurend donker geluid geven.

Dan treden de logge gonzende riffs aan in Season Of The Witch (GEEN Donovan cover!). In dit nummer mengt Stoned Jesus Stoner Rock met zware desert rock terwijl de lijzige zang van Igor Sydorenko voor een flink Ozzy gehalte zorgt. Thoughts And Prayers deint op een broeierige donkere wijze met gitaarspel dat af en toe Jethro Tull trekjes vertoont. Het zijn echter de log gonzende riffs die de overhand hebben.

Porcelain is verre van breekbaar en is een traag broeierig nummer met een zwaar dreunende kreunbas van Sergii Sliusar. Con rockt venijnig en beukend en zit vol met hoekige fuzzriffs. Het loom gonzende Get What You Deserve sluit het album op een zware psychedelische wijze af.

Het is indrukwekkend dat Stoned Jesus onder zware omstandigheden toch in staat is geweest om met een subliem zwaar album op de proppen te komen.

Ik kan niets anders zaggen dan “відмінний album”!

Tracks:
01. Father Light
02. Season Of The Witch
03. Thoughts And Prayers
04. Porcelain
05. Con
06. Get What You Deserve

Website: https://www.facebook.com/stonedjesusband/