Review: Stone Water – Make Me Try

 

Stone Water - Make Me Try

Stone Water – Make Me Try
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Timezone Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Opnieuw dient zich een nieuwe band aan, die het gat, veroorzaakt door het wegvallen van the Black Crowes, prima kan opvullen. Dit keer de Duitse band Stone Water uit Hamburg.

Op hun debuutalbum, opgenomen in de Schalltona Studio in Hamburg, is de invloed van the Black Crowes overduidelijk aanwezig maar ook invloeden als the Rolling Stones, Little Feat en Tom Petty.

De band bestaat uit Bob Beeman (zang, harmonica), Robert Wendt Arger (gitaar), Artjorn Feldtser (bas), Hanser Schüler (drums) en Ben Forrester (gitaar). Muzikanten met een verleden in bands als High South en Vanja Sky.

De opener van het album, Stony Rock, is voorzien van de nodige Crowes invloeden maar  ook Bad Company/Free is aanwezig in het intro van het nummer. Een krachtige rauwe rocker met hard bijtend gitaarwerk en ongepolijste soulvolle zang. Het warme Change gaat richting het luie rootsgeluid van Tom Petty. Een gemoedelijke swinger met galmend en bijtend gitaarwerk.

De blues duikt op in het loom schurende Scarecrow met zwoegend harmonicaspel en bluesy gitaarspel. De intiemere kant van Stone Water komt aan bod in het intiem schurende Make Me Try dat eindigt als een heftig groovend nummer. Vervolgens is Awful Blues weer een krachtige riffer met lekker snijdend slidespel. Het Little Feat geluid is op een funky wijze aanwezig in het broeierige Second Floor.

Ook Backdoor Man is funky maar dan meer op een lui Black Crowes-achtige wijze. Sweet Charms is overduidelijk door the Rolling Stones (Beast Of Burden) geïnspireerd en daarom mag een Stones cover niet ontbreken. Sway krijgt een snijdende overtuigende cover. De huilende, zwevende ballad If You Get Lost sluit het album af.

Een zeer overtuigend debuutalbum van Stone Water!

Tracks:
01. Stony Rock
02. Change
03. Scarecrow
04. Make Me Try
05. Awful Blues
06. Fare Thee Well
07. Second Floor
08. Backdoor Man
09. Sweet Charms
10. Sway
11. If You Get Lost

Website: https://www.stonewaterband.com/