Review: Stevie Watts Organ Trio – Live At Peggy’s Skylight

 

Stevie Watts Organ Trio - Live At Peggy’s Skylight

Stevie Watts Organ Trio – Live At Peggy’s Skylight
Format: CD – Digital / Label: SWOT Music
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Stevie Watts is een Britse organist, die speelde met/bij grootheden als Steve Winwood, Lulu en Kiki Dee. Samen met gitarist Nat Martin en drummer Vinnie Lammi vormt hij het Stevie Watts Organ Trio. Een trio, dat met het grootste gemak het funky geluid van the Meters combineert met jazzdance en soulvol Booker T. achtig-werk.

Hun nieuwste album is live opgenomen voor een wild enthousiast publiek. En ik kan mij heel goed voorstellen dat dat publiek de avond van haar leven had want dit trio bewijst dat zij tot de top van de orgel funk behoort.

Ze openen met het Meters-achtige Struttin’. Een heerlijk groovend nummer met het soulvolle swingende orgel van Stevie, de harde bluesgitaar van Nat Martin en de zeer funky drums van Vinnie Lammi. In het luie Tronjevity wordt er, al groovend, overgeschakeld op de funky jazzdance.

Dave is vervolgens een broeierige hoekige funker met hard jazz-rock-achtig gitaarspel.

Dan betreedt zangeres Alice Armstrong het podium. Deze zangeres was ooit lid van the Crossfire Blues Band en zij ontpopt zich op dit album tot een ware soul sensatie. Wat een powerhouse is deze zangeres! Zij zet het Candi Staton nummer I’d Rather Be An Old Man’s Sweetheart compleet naar haar eigen hand in een krachtige funky uitvoering

Alice kan ook zeer intiem klinken blijkens Camden Starling. Een lome groover met het gierende orgel van Stevie. In de zeer diepe soulballad Just Go kan ik niets anders dan verzuchten “wat een geweldige zangeres is Alice Armstrong”! Ze klinkt in Honey Baby vervolgens zeer ondeugend, zeg maar gerust geil.

Na het stuwende funknummer In My Stride volgt een zeer diepe soulballad, No Good, met een haast gospel-achtig orgel intro en de warme jazzgitaar van Nat Martin.

Voordat de band afscheid van het publiek neemt zetten ze de zaal nog even op zijn kop met de losjes pompende jazzdance shuffle Mission To The Moon met het weergaloos wervelende orgel van Stevie Watts.

Wat een geweldige band, wat een geweldige zangeres en wat een geweldig live album!

Tracks:
01. Struttin’
02. Tronjevity
03. Dave
04. I’d Rather Be An Old Man’s Sweetheart
05. Camden Starling
06. Just Go
07. Honey Baby
08. In My Stride
09. No Good
10. Alligator Teeth
11. Mission To The Moon

Website: https://steviewatts.org/home