Review: Steve Hill – Dear Illusion

 

Steve Hill - Dear Illusion

Steve Hill – Dear Illusion
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: No Label Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Al 25 jaar lang brengt de Canadese singer-songwriter Steve Hill (uit Montreal, Quebec) met de regelmaat van de klok het ene na het andere lekkere bluesrock album uit. Albums, die helaas voor velen van ons onopgemerkt voorbij zijn gegaan. En dat is doodzonde want Steve’s nieuwste, dertiende, album, bewijst, dat we hier te maken hebben met artiest, die een heerlijk veelzijdig bluesgeluid heeft.

Op zijn nieuwste album wordt Steve bijgestaan door the Devil Horns en drummer Wayne Proctor. De rest van de instrumenten neemt Steve voor zijn rekening.

Het album begint met het rauw pompende, broeierige, All About The Love met snijdend gitaarwerk van Steve, de stug doorpompende drums van Wayne Proctor en de krachtige Devil Horns. Het nummer krijgt halverwege een verrassende Blues Brothers-achtige wending.

Vervolgens is Keep It Together een stuwend soulvol bluesrocknummer waarin Steve zijn slidegitaar gemeen laat snijden. In Everything You Got doet de funk zijn intrede op een lome wijze. Een stug doorpompend nummer met wederom een hoofdrol voor Steve´s rauw priemende gitaar.

Het intiem deinende Dear Illusion gaat voorzichtig richting het werk van Dave Mason, gevolgd door de hoekige rocker Steal The Light From You, dat zich in Warren Zevon-achtig terrein ophoudt. De soulblues is volop aanwezig in het lui groovende Follow Your Heart. Steve laat zich van zijn intieme kant horen in de luie ballad So It Goes.

Het prijsnummer van het album is de rauw groovende bluesrock van She Gives Lessons In Blues. Het `”uitzwaai nummer`van het album is het gemoedelijk deinende Until The Next Time.

Hopelijk wordt dit zeer prettige nieuwe album van Steve Hill door de fans van de betere en veelzijdige bluesrock opgepikt.

Tracks:
01. All About The Love
02. Keep It Together
03. Everything You Got
04. Dear Illusion
05. Steal The Light From You
06. Don’t Let The Truth Get In The Way (Of A Good Story)
07. Follow Your Heart
08. So It Goes
09. She Gives Lessons In Blues
10. Until The Next Time

Website: https://www.stevehillmusic.com/