Review: Stef Paglia Trio – Light & Darkness

 

Stef Paglia Trio - Light & Darkness

Stef Paglia Trio – Light & Darkness
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Gerrit Schinkel

Stef Paglia pakte voor het eerst een gitaar toen hij pas 12 jaar oud was. Toen zijn vader hem de muziek van gitaarvirtuoos Stevie Ray Vaughan liet horen, raakte Stef verslingerd aan de blues.

Stef Paglia is vooral bekend als gitarist van de succesvolle Belgische bluesband The BluesBones. Maar naast zijn lidmaatschap van The BluesBones heeft hij ook zijn eigen band Stef Paglia Trio. Van dit trio verscheen in 2019 hun debuutalbum ‘Never Forget’.

 Op 13 januari jl. kwam er nieuw werk uit van Stef Paglia Trio, een EP getiteld ‘Light & Darkness’. Een aantal van de vijf nieuwe nummers zijn geschreven tijdens de lockdownperiode van COVID-19. De EP werd in juli 2022 in vier dagen, op een natuurlijke “old school” manier, opgenomen in de Dunk! Studios in Zottegem. Volgens Paglia zijn de songs geschreven vanuit een gevoel en geven de ups en downs van het leven weer. Vandaar de titel Light & Darkness.

 De EP opent met Stand Up, tevens als 1e single uitgebracht. Een stevig rockende opener met een spetterende gitaarsolo halverwege en een vette bas. Het melodieus gevarieerde funky Blue Eyes heeft een jazzy inslag met een intrigerende gitaarsolo van Paglia. In Queen Of The Darkness hangt een ‘dreigende’ sfeer met broeierig vet gitaarwerk, ondersteund door de strakke ritmesectie en backing vocals.

Please Come Back To Me is een heerlijk ontspannen song met koortjes en waarin Paglia nogmaals bewijst met zijn slide en wah wah een uitstekende gitarist te zijn. Het slotnummer Chasing Dreams, tevens de 2e single, is een fraaie ingetogen rootsy ballad met wederom uitstekend gitaarwerk.   

Conclusie:
‘Light & Darkness is een mooie en sfeervolle EP. Dit smaakt naar meer.

Tracks:
01.Stand Up
02. Blue Eyes
03. Queen Of The Darkness
04. Please Come Back To Me
05. Chasing Dreams

Line-up:
Vocals & guitar: Stef Paglia
Bass & b-vocals: Geert Schurmans
Drums, percussion & b-vocals: Sven Bloemen

Website: https://www.stefpaglia.com/