Review: Starlite Campbell Band – Live!

 

Starlite Campbell Band - Live!

Starlite Campbell Band – Live!
Format: CD / Label: Supertone Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het nieuwe album van het echtpaar Suzy Starlite (bas, zang) en Simon Campbell (zang, gitaar) en hun Starlite Campbell Band is een live album geworden, opgenomen in The Met, Bury en het Grand Theatre, Oldham en laat de band van zijn beste kant horen.

De band bestaat verder uit Steve Gibson (drums, o.a. Jack Bruce) en de organisten Jonny Henderson (o.a. Matt Schofield, Kirk Fletcher), Christian Madden (o.a. Liam Gallagher Band) en Josh Phillips (Procol Harum).

Dit live album bewijst dat de Starlite Campbell Band een uitstekende bluesband is, die ook ruimte laat voor flink wat soul invloeden.

Het stevig pompende Brother opent het album met het swingende orgel van Christian Madden. Een lekker funky nummer waarin Simon Campbell bewijst een krachtige zanger te zijn en hij zijn gitaar fel laat bijten. Cry Over You is vervolgens een heerlijk sfeervolle slowblues waarin de stemmen van Simon en Suzy naadloos bij elkaar passen.

In Take Time To Grow Old stapt de band even van het bluespad af om over te gaan op een zeer soulvol, haast Paul Carrack-achtig nummer met warm en intiem gitaarspel.

Said So is een opwindende rocker vol met You Really Got Me en Get Ready invloeden maar ook met ruimte voor bijna prog-achtige blues. De gitaar van Simon giert en zwiept alle kanten op met stiekem verstopte Allman Brothers licks. Guilty is een ander voorbeeld van de soulvolle klant van de band. Dit keer met soulvolle zang van Suzy.

Het swingende pompende orgel van Jonny Henderson speelt een belangrijke rol in de funky blues Preacher Of Love en de stug doorstuwende shuffle Misgivings.

A Whiter Shade Of Pale kennen we natuurlijk allemaal van Procol Harum. Ik heb nooit geweten dat dit nummer zo bluesy klonk! Uiteraard speelt het orgel van Josh Phillips hier een hoofdrol.

Album nummer drie van de Starlite Campbell Band bewijst nogmaals dat dit een uitstekende bluesband is!

Tracks:
01. Brother
02. Cry Over You
03. Take Time To Grow Old
04. Said So
05. Guilty
06. Preacher Of Love
07. Misgivings
08. A Whiter Shade Of Pale

Website: https://starlite-campbell.com/