Review: Spoonful Of Blues – Songs From Notodden Norway

 

Spoonful Of Blues - Songs From Notodden Norway

Spoonful Of Blues – Songs From Notodden Norway
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Bluestown Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Notodden is een klein industrieel stadje in het Noorse , spaarzaam bevolkte, Telemark gebeid. Uit dit plaatsje komt de band Spoonful Of Blues, die haar zesde album heeft uitgebracht.

Jostein Forsberg (zang, harmonica), Morten Omlid (gitaar, zang), Eskil Aasland (drums, percussie, zang) en Tony Caddle (bas) schreven de nummers op dit album zelf. Nummers, die over Notodden en sommige van haar inwoners gaat.

Het album werd opgenomen in de Juke Joint Studio in Nortodden en begint met de losjes swingende shuffle Blood Red Tears. Een Chicago blues nummer met zacht bijtend en galmend gitaarwerk van Morten Omlid.

Daarna volgt de fel bijtende rocker Rollercoaster Ride To Hell waarin invloeden van the Fabulous Thunderbirds opduiken. De brullende harmonica van Jostein Forsberg steelt hier de show. In het losjes swingende Mojo Mama hangt een “Good Morning Little Schoolgirl” sfeertje. Een lekker hoekig swingend nummer met priemend gitaarspel en bronstig pompend harmonicawerk.

Breaking Up is vervolgens een heerlijk loom funkend nummer met zowel hard kreunend harmonicawerk als vlammend gitaarspel. De stuwende rocker Out In The Country bevat  zowel Fabulous Thunderbirds als Canned Heat én Status Quo invloeden.

Surf en pubrock a la Dave Edmunds gaan hand in hand in het gruizig pompende Crush On You. In de intieme slowblues Hold Me In Your Arms Tonight kan je eenvoudigweg niet om Fleetwood Mac’s “Need Your Love So Bad” heen. In de rauwere nummers als het soulvolle Hellraiser en het rauw rockende Inner City Queen wordt  terug gegrepen op het geluid van Dr. Feelgood en the J. Geils Band.

De lui pompende bluesrock van Rumble & Roll sluit het  album af.

Een prima album van deze Noorse bluesband. Een eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht van een album, dat is uitgebracht op een label met de naam Bluestown…..

Tracks:
01. Blood Red Tears
02. Rollercoaster Ride To Hell
03. Mojo Mama
04. Breaking Up
05. Out In The Country
06. Crush On You
07. Me In Your Arms Tonight
08. Hellraiser
09. Murder Scene
10. Inner Citty Queen
11. Rumble & Roll

Website: Facebook