Review: Spencer Mackenzie – Preach To My Soul

 

Spencer MacKenzie - Preach My Soul

Spencer Mackenzie – Preach To My Soul
Format: CD – Digital / Label: Gypsy Soul Records
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Pas 22 lentes op de teller en met ‘Preach To My Soul’ al toe aan zijn derde album. De jonge gitarist Spencer Mackenzie timmert hard aan de weg en dat terwijl hij nog maar recent zijn studie heeft afgerond. Tal van nominaties en een aantal onderscheidingen in de blues vielen hem al ten deel.

Een druk baasje is het dus, een die zich hoorbaar ontwikkeld want de echte jonge honden vibe heeft plaatsgemaakt voor een wat volgroeier geluid. Dat de muzikanten die hij gebruikt al een ruime ervaring hebben in het Canadese blues circuit zal hier ongetwijfeld aan hebben bijgedragen.

Hij heeft hier een tiental nummers opgenomen waarvan er acht composities van zijn eigen hand zijn en twee covers, Paranoia Blues van Paul Simon en No Good van JJ Julius Son.

Het is bluesrock die zeer goed uitgevoerd wordt en wat met name op valt zijn is het gitaarspel van Spencer. Het is geen krachtpatserij om maar aan te tonen wat hij kan, maar is volledig in dienst van het nummer. Het niet alle ruimte op willen vullen met je gitaar maar ruimte tussen de noten laten is een kunst die niet heel veel gitaristen in het genre beheersen, laat staan op deze leeftijd.

De titel ‘Preach To My Soul’ is waar het hele album op gebaseerd is volgens Spencer, het doorgeven van wat hem door illustere voorgangers werd gepredikt. Nou zijn er gelukkig meer dan voldoende predikanten van de blues voorradig dus met een missie als deze zou Mackenzie nog jaren vooruit kunnen. Vooral wanneer hij de inspiratie die hij uit zijn voorgangers haalt op deze wijze in zijn eigen werk blijft verwerken.

Al met al is ‘Preach To My Soul’ een lekkere bluesrock plaat geworden en wanneer hij zich blijft ontwikkelen gaan we ongetwijfeld nog veel meer van deze Spencer Mackenzie horen. Het is in ieder geval meer dan de moeite waard om te blijven volgen.

Tracks:
01. Baptized By Cold Water
02. No Good
03. Preach To My Soul
04. Don’t Wanna Be Your Dog
05. Test Drive
06. Can’t Do Right
07. Paranoia Blues, featuring Steve Strongman
08. Your Turn To Cry
09. Two Doves
10. Battle From Within

Spencer Mackenzie – Guitars / Vocals
Mike Evans – toetsen
Adam Cannon – Drums
Steve Pelletier – Bass
Stacey Shopsowitz – Bass

Website: https://www.spencermackenzie.ca/