Review: Soul Thrivers – Morning Glory

 

Soul Thrivers - Morning Glory

Soul Thrivers – Morning Glory
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Timezone Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Soul Thrivers is een duo, dat bestaat uit de Britse zangeres Dvoras Davis en de Poolse Adam Sikora (gitaar, harmonica, fluit, drums). Zij ontmoetten elkaar toen Dvora besloot om samen met de op straat spelende Adam te gaan zingen.

Samen hebben ze het album ‘Morning Glory’ uitgebracht waaop de aandacht verdeeld wordt tussen de blues en de soul. En een album waarop de Frans-Amerikaanse (slide) gitarist Nick Morrison een belangrijke rol speelt.

De blues is flink aanwezig op dit album zoals in Everything’s Changed. Dat nummer begint met de soulvolle zang van Dvora, die het nummer op een gospelachtige wijze opent waarna een sompige trage blues wordt ingezet met rauwe slidegitaar licks van Nick Morrison, de kermende harmonica van Adam en zelfs ruimte voor diens fluit.

Het broeierig stuwende Lord Have Mercy heeft, mede door het koortje, een hoger soulgehalte. Het titelnummer, Morning Glory, klinkt soulvol en intiem deinend. De Aretha Franklin klassieker Chain Of Fools is omgebouwd tot een intieme blues met lui slidewerk.

Right Track is een ongepilijst rockende blues met gemeen vlammend gitaarspel en hard huilende harmonica. Met River Of My Love gaan the Soul Thrivers de jazzy kant op in een intiem sprankelend nummer.

De blues is weer aan bod in het luchtig swingende Baby Boy en het lui stuwende Save Your Love For Me. Het lui groovende It Doesn’t Matter is wederom een bewijs dat het duo ook behoorlijk soulvol kan klinken.

Een heel aangenaam album van Soul Thrivers, die op een intieme wijze hun aandacht tussen de soul en blues verdelen.

Tracks:
01. Everything’s Changed
02. Lord Have Mercy
03. Morning Glory
04. Chain Of Fools
05. Watching Over Me
06. Right track
07. It Doesn’t Matter
08. River Of My Love
09. Baby Boy
10. Save Your Love For Me

Website: https://soulthrivers.com/