Review: Snowy White – Driving On The 44

 

Snowy White - Driving On The 44

Snowy White – Driving On The 44
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Soulfood
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Snowy White heeft de reputatie opgebouwd van een bluesgitarist met een geheel eigen lyrisch-vloeiende stijl, die hem na zijn periode bij Thin Lizzy een belangrijke rol als side-gitarist bij Pink Floyd’s live-optredens opleverde. Bovendien scoorde White in 1984 een wereldhit met Bird Of Paradise. In de jaren daarna bleef White met zijn band The White Flames (met de Nederlandse ritmesectie Walter Latuperissa – Juan van Emmerloot en pianist Max Middleton) optreden met diep in de blues gedrenkte muziek.

‘Driving On The 44’ is een volgend soloalbum van White, die behalve zingt en gitaar speelt ook het baswerk voor zijn rekening neemt en af en toe achter de keyboards kruipt. Drummer Thomas White en de keyboardisten Max Middleton en Ferry Lagendijk zijn de andere ondersteunende muzikanten.

‘Driving On The 44’ is een mooi mid-tempo bluesrock album geworden, waarop Whites uit duizenden herkenbare gitaarspel in alle facetten tot zijn recht komt, zoals in de bluesrock van Down In The Dark, met mooi pianospel van Max Middleton (ex-Jeff Beck Group), en in de slowblues Blues 22.  Mooi is ook de      laid-back bluesrock van titelsong Driving On The 44 met fraai slide gitaarwerk van White.

Hoogtepunten van het album zijn Lady Luck (So Mean To Me) met weer die slide guitar en Keep On Flying, waarin de lyrische gitaarstijl van White vol tot zijn recht komt. En dat is dan ook precies wat Snowy White op ‘Driving On The 44’ doet: Snowy White keeps on flyin’! 

Tracks:
01. Freshwater
02. Longtime Blues
03. Down In The Dark
04. Driving On The 44
05. Blues 22
06. Ain’t No Secret
07. Keep On Flying
08. One Man Girl
09. Slinky Too
10. Lady Luck (So Mean To Me)

Website: http://www.snowywhite.com/