Review: Slink Moss Explosion – Floating Ghost Hotel

 

Slink Moss Explosion - Floating Ghost Hotel

Slink Moss Explosion – Floating Ghost Hotel
Format: CD – Vinyl LP / Label: Hi-Style Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Slink Moss Explosion is het Amerikaanse duo Slink Moss (zang, drums) en Jimmy Sutton (bas), dat al vanaf hun tienerjaren onafscheidelijk is. Ooit maakten zij deel uit van the J.D. McPherson Band maar nu gaat het duo uit Nashville, TN, op eigen kracht verder.

Uit hun nieuwe album blijkt hun enorme liefde voor de rockabilly. Rockabilly in zeer diverse vormen. De ene keer puur, de andere keer aangelengd met surf, psychedelica of het geluid van de “enge man van de rhythm & blues” Screamin’ Jay Hawkins.

Ze openen al huppelend met Honey Bee Bop waarin het duo klinkt als the Everly Brothers “on speed” en waarin de krachtige twangitaar van Joel Patterson direct opvalt. Pass It Around is daarna een sprankelend rockabilly-popnummer in de stijl van Buddy Holly.

Met het donker galmende Beware Beware begeeft het duo zich voor het eerst in donkere krochten van de rock & roll met een “These Boots Are Made For Walkin” achtige bas en Link Wray-achtig hard gitaarwerk.

De psychedelica duikt op in de frisse pop van Space Cowboy Number One, compleet met de sitar van Scott Ligon (ex-NRBQ). Bad Bad Blues is een loom boppend nummer met een geluid a la Johnny Cash’s Ghost Riders In The Sky. Er wordt ook energiek gebopt zoals in Kool Kats met een Stray Cats-achtige energie en in Loneliness Is Searchin’.

De “enge” kant van Slink Moss Explosion komt naar voren in de gluiperige rocker Let’s Explode en de dreigende swampbop van Magic Of The Stone dat een mix lijkt van Screamin’ Jay Hawkins en Creedence Clearwater Revival.

Het kan aan mij liggen, hoor, maar Flower Shop Blues Boogie heeft toch verrekte veel weg van Bowie’s The Jean Genie….

Tot slot komt er een tweetal dreigende nummers voorbij. Het desolaat galmende Ballad X en de dreigende voodoobop van The Doors Of Mr. Bones.

De liefde voor de rock & roll spettert van dit album af. Een album, dat bij vlagen ook “lekker eng” klinkt!

Tracks:
01. Honey Bee Bop
02. Pass It Around
03. Beware Beware
04. Space Cowboy Number One
05. Bad Bad Blues
06. Kool Kat
07. Let’s Explode
08. Loneliness Is Searchin’
09. Magic Of The Stone
10. Flower Shop Blues Boogie
11. Ballad X
12. The Doors Of Mr. Bones

Website: https://www.histylerecords.com/