Review: Slash – 4 (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)

 

Slash - 4 (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)

Slash – 4 (Featuring Myles Kennedy & The Conspirators)
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Gibson Records (BMG)
Release: 2022

Tekst: Bert Ruisch

Slash, echte naam Saul Hudson, geboren in Londen UK. Begon ooit (1983) een bandje met Steven Adler en Duff MacKagan. Dat bandje evolueerde tot wat uiteindelijk Gun’s N’ Roses werd en daarmee begon wereldfaam.

Met wereldfaam en ego’s komt geouwehoer en trammelant en uiteindelijk verlaat Slash de groep en begint Slash’s Snakepit en nog wat later Velvet Revolver.

Daarnaast was hij een veelgevraagd sessiemuzikant en speelde op platen van diverse grootheden uit de pop- en rockwereld mee, zoals Alice Cooper, Fergie, Myles Kennedy e.a.

In 2010 bracht hij een soloplaat uit waar een keur aan zangers en zangeressen een bijdrage aan leverde, o.a. Ozzy Osbourne, Lemmy, Fergie, Chris Cornell.

Ik vond het het allerbeste dat hij tot dat moment had opgenomen en uitgebracht en eigenlijk vind ik dat nog steeds…

‘4’ Is inderdaad de vierde plaat van het collectief dat, naast Slash en Myles Kennedy, bestaat uit Todd Kerns, Brent Fitz en Frank Sidoris.

De eerste drie platen werden geproduceerd door de huisproducer van Alter Bridge, de reguliere band van Myles Kennedy, maar nu is gekozen voor Dave Cobb, een country producer uit Nashville.

Dit heeft er onmiskenbaar voor gezorgd dat er, in tegenstelling tot de eerste drie platen die sterk leunden op het Alter Bridge geluid, nu een veel sterkere Gun’s N’ Roses feel en sound is te horen.

De plaat is bijna geheel live opgenomen in het najaar van 2021 in de studio in Nashville, met alleen overdubs voor een aantal zangpartijen en de gitaarsolo’s van Slash.

Het is te horen, zeker in de opener The River Is Rising, dat Myles nog last had van z’n Corona infectie, maar dat was geen reden om het nummer opnieuw in te zingen. Het hoort “bij de imperfecties van een live optreden.” volgens de man.

In totaal staan er tien nummers op de plaat, waarvan opener The River Is Rising en Fill My World zo op een nieuwe Guns plaat kunnen, maar waar Spirit Love ook op een soloplaat van Myles had kunnen staan. Zelfs een band als Buckcherry komt in je op tijdens het luisteren.

Al met al is het meer van hetzelfde. Gelukkig is dat meer van het zelfde over het algemeen goed tot erg goed, maar het gevaar bestaat dat er een sleur gaat ontstaan en je als luisteraar het gevoel krijgt dat je het kunstje nu wel kent. En eerlijk gezegd begint dat bij mij nu een beetje te komen.

Toch is het een prima hardrock plaat in de beste Guns tradities, al hoop ik dat onze Saul weer eens een plaat maakt zoals z’n eerste echte soloplaat.

Mocht je die niet kennen, raad ik je aan om die eens op te zoeken.

https://youtu.be/s1a57GbBIQw

Tracks:
01. The River Is Rising
02. Whatever Gets You By
03. C’est La Vie
04. The Path Less Followed
05. Actions Speaak Louder Than Words
06. Spirit Love
07. Fill My World
08. April Fool
09. Call Of The Dogs
10. Fall Back To Earth

De Band:
Slash – Lead gitaar en Talkbox
Myles Kennedy – Zang
Todd Kerns – Basgitaar en Backing Vocals
Brent Fitz – Drums, Percussie
Frank Sidoris – Slaggitaar

Website: https://www.slashonline.com/