Review: Skylar Rogers – Among The Insanity

 

Skylar Rogers - Among The Insanity

Skylar Rogers – Among The Insanity
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Skylar Rogers uit Chicago nestelt zich met haar nieuwe, derde, album direct aan de top van de categorie vrouwelijke blues/soul artiesten. Dat komt vooral door haar zeer krachtige soulvolle stem maar ook door de prima band, die op haar op dit album begeleidt: Bennett Salvay (keyboards), Billy Watts (gitaar), Brannen Tempel (drums), Teresa James (backing vocals), Snuffy Walden (gitaar), Darrell Leonard (horns) en producer Terry Wilson (bas). De meest in het oog springende naam hierbij is die van Snuffy Walden, die in het verleden deel uitmaakte van Britse bands als Stray Dog, Free en Back Street Crawler.

Skylar Rogers is een zangeres, die zowel de stevig rockende als de meer intiemere nummers met gemak vocaal aan kan.

Het album gaat lekker broeierig van start met Love In The Left Lane met schrapend slidegitaarspel en de prima stem van Skylar. Ook Ride That Lightning is een lui broeierig nummer met lichte Free trekjes in de gitaarriffs. Qua zang trekt dit nummer richting Ann Peebles.

De intiemere kant van Skylar is te horen in het schuifelende Among The Insanity waarin een licht Grace Jones/Sly & Robbie geluid zit. One Last Kiss is vervolgens een zeer gevoelige, breekbare soulballad. In het lui pompende Blame It On Rock & Roll zit wederom een licht Free geluid, gevolgd door het vinnig riffende Step It Up. Ook in Femininity wordt ongepolijst pompend gerockt. The Water is een luchtig skankend soulreggae nummer.

De afsluiter van het album is de zeer indrukwekkende en intieme pianoballad Apology Not Accepted met krachtige zang van Skylar.

‘Among The Insanity’ is een voortreffelijk album van de wederom prima zingende Skylar Rogers.

Tracks:
01. Love In The Left Lane
02. Among The Insanity
03. One Last Kiss
04. Ride That Lightning
05. Blame It On Rock & Roll
06. When It’s Broken
07. Step It Up
08. Both Sides Of The Tale
09. Between Friends
10. Femininity
11. The Water
12. Apology Not Accepted

Website: https://skylarrogers.com/