Review: Sister Lucille – Tell The World

 

Sister Lucille - Tell The World

Sister Lucille – Tell The World
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Sister Lucille is geen zangeres maar een band uit Southwest Missouri, die bestaat uit Kimberly Dill (zang), Jamie Holdren (gitaar, zang), Kevin Lyons (drums) en Reed Smith Herron (bas).

De band debuteerde in 2019 met het ‘Alive‘ album en laat op hun nieuwe album een zeer soulvol geluid horen.

Het album is geproduceerd door the Blue Eyed Bitches (oftwel Dawn Hopkins en Reba Russell) en heeft Chris Stephenson (keyboards), Al Gamble (keyboards), Peter Climie (saxofoon), Will Paladino (trompet) en Freedman Steorts (trombone) als gasten.

Zoals gezegd klinkt deze band lekker soulvol zoals in de uptempo soulswinger Tell The World. Een lekker energiek nummer met soulvolle powerzang van Kimberly Dill en de grimmig bijtende gitaar van James Holdren. Zijn gitaar klinkt in de warm deinende blues Everytime I Leave lekker broeierig.

Ondanks de titel is Breakin’ My Heart een luchtig funkend nummer met zang van Jamie Holdren, die zijn gitaar flink laat kermen. Why Not You is een stug doorbonkend nummer met een duet van Kimberly en Reba Russell. My Name Is Lucille is een liefdesverklaring van B.B. King’s gitaar Lucille aan de bluesmeester B.B. King. “My name is Lucille and I love the King”…

Montezuma Red schijnt een lippenstift merk te zijn en wordt bezongen in het loom rockende gelijknamige nummer. Devil In A Red Suit is een gruizge bluesrocker met fel scheurend gitaarwerk, gevolgd door Ready For The Times To Get Better, dat bekend is van Crystal Gayle en hier als een lui deinend, haast J.J. Cale-achtige, shuffle te horen is.

Na het soulvol pompende My New Lovers wordt het album feestelijk swingend afgesloten met de cover van Sugar Pie DeSanto’s Soulful Dress.

Een zeer aangenaam rhythm & blues album van Sister Lucille!

Tracks:
01. Tell The World
02. Everytime I Leave
03. Breakin’ My Heart
04. Why Not You
05. My Name Is Lucille
06. Montezuma Red
07. Devil In A Red Suit
08. Ready For The Times To Get Better
09. My New Lovers
10. Soulful Dress

Website: http://sisterlucilleband.com/