Review: Simon McBride – The Fighter

 

Simon McBride - The Fighter

Simon McBride – The Fighter
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: earMUSIC – V2 Records
Release: 2022

Tekst: Joop van Rossem

Met bekende ingrediënten een overheerlijke muzikale maaltijd tevoorschijn toveren, de in Belfast, Noord-Ierland geboren Simon McBride (1979) draait er zijn hand niet voor om op zijn vierde soloplaat. Zijn diep in de jaren zeventig gewortelde bluesy hardrock in de trant van het vroege Whitesnake, Bad Company en Thunder, is een soort samenvatting van de muziek van zijn idolen waarvan Gary Moore, Steve Lukather, Yes, Paul Rodgers, Van Halen, Jimi Hendrix, Joe Satriani en Deep Purple naar eigen zeggen de voornaamste zijn.

Die laatste band is de komende maanden zijn werkgever want McBride gaat gitarist Steve Morse vervangen tijdens de komende Europese tournee, een soortgelijke rol vervulde hij al eens bij Def Leppard.

Het dozijn songs op ‘The Fighter’ is classic hardrock van de bovenste plank, vervaardigd met de geweldige strot- en gitaarcapriolen van McBride zelf en gestut door een zwaar fundament van bassist Dave Marks en drummer Marty McCloskey.

Opener Don’t Dare gaat zwaar groovend van start, bij Show Me How To Love moest ik beurtelings aan Gary Moore en onze eigen King Of The World denken, hoe dan ook, het zijn twee waanzinnige visitekaartjes voor het verdere album, dat middels het soulvolle Trouble en rockballad Let Me Go ook de ingetogen kant van McBride belicht.

Aparte vermelding nog voor Just Take Time, dat een heerlijke basis en een lekker refreintje heeft gekregen, en de magnifieke afsluiter The Stealer.

Tracks:
01. Don’t Dare
02. Show Me How to Love
03. Kingdoms
04. The Fighter
05. High Stakes
06. Let Me Go
07. 100 Days
08. King of The Hill
09. Just Takes Time
10. Trouble
11. Back to You
12. The Stealer

Website: https://www.simonmcbride.net/