Review: Simon Love & The Old Romantics – Love Sex & Death Etc.

 

Simon Love & The Old Romantics - Love Sex And Death Etc.

Simon Love & The Old Romantics – Love Sex & Death Etc.
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Tapete Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Voor kwaliteit Britpop kan je tegenwoordig zeer goed terecht bij singer-songwriter Simon Love. Na zijn album ‘Sincerely, S Love X’ uit 2018 komt hij nu met zijn nieuwe album ‘Love Sex And Death Etc.’.

En op dit album laat hij nummers op ons los, die vol zitten met bitterzoete teksten en invloeden uit de Britse popgeschiedenis waarbij je kan denken aan Nick Lowe, Oasis, the Beatles, the Kinks en Dave Edmunds.

Het eerste nummer van het album, Me And You, bevat duidelijke Oasis invloeden in een loom rockend nummer met een zeer aanstekelijke melodie en een jubelende trompet. Het fris pompende I Will Dance gaat meer de Nick Lowe kant op met de wrange tekst “When you die, I will dance”.

De “pure pop for now people” van Nick Lowe is ook aanwezig in het intiem deinende The Fuck Up. De venijnige rocker North Road bevat soulvolle blazers en zou zo in het repertoire van Dave Edmunds passen. In You’re On Your Own neigt Simon zelfs naar het geluid van de vroege Dylan. Yvonne is een intiem zwevend liefdeslied met een zacht tikkende ritmebox en warme trompet.

Na de intieme meezinger I Will Always Love You Anyway volgt het donkere The Worst Way To Die. L-O-T-H-A-R-I-O is een hoekige stuwende Britpop rocker met lichte Kinks trekjes. De prijs voor de mooiste titel van de week gaat naar I Love Everybody In The Whole Wide World (Except You), een bitterzoet Oasis-achtig nummer.

Simon Love’s nieuwe album zorgt er voor, dat je de “Repeat” knop constant blijft indrukken. Met recht een kwaliteit Britpop album!

Tracks:
01. Me And You
02. I Will Dance
03. The Fuck Up
04. North Road
05. You’re On Your Own
06. Yvonne
07. I Will Always Love You Anyway
08. The Worst Way To Die
09. L-O-T-H-A-R-I-O
10. I Love Everybody In The Whole Wide World (Except You)
11. Au Revoir My Dude
12. Me And You (Reprise)

Website: http://www.simonlove.org/