Review: Silveroller – At Dawn

 

Silveroller - At Dawn

Silveroller – At Dawn
Format: CD EP – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

‘At Dawn’ is de debuut EP van de Britse band Silveroller. Een zogenaamde high-energy rockband die rijkelijk put uit het muzikale verlden met invloeden als the Black Crowes, the Faces, the Rolling Stones en Bad Company.

De band bestaat uit Jonnie Hodson (zang), Aaron Keylock (gitaar), Joe Major (drums), Ross Munro (orgel) en Jake James Coines (bas).

Ze openen hun EP met Black Crow. Een funky rockend nummer met een belangrijke rol voor het soulvolle orgel van Ross Munro. Jonnie Hodson blijkt over een prima soulvolle stem te beschikken in een nummer dat klinkt als een mix van the Black Crowes en Deep Purple.

Dan volgt Hold. Een energiek stampende bluesrocker met een Black Crowes-achtige energie. Ways Of Saying lijkt een rustpunt te zijn. Het nummer opent als een dromerige ballad maar krijgt een plotselinge krachtig rockende overgang vol met gierend gitaarwerk. Turn To Gold gaat vervolgens op een soulvolle wijze verder als een swingend Stones-achtig nummer. Het koortje zorgt voor haast Pink Floyd-achtige psychedelische invloeden.

Na het stevig pompend en bluesy Other Side is het al tijd voor het laatste nummer van EP, Come On, Come In. Een intiem deinend soulvol nummer.

Deze EP is een prima debuut van Silveroller. Kom maar op met dat debuutalbum!

Tracks:
01. Black Crow
02. Hold
03. Ways Of Saying
04. Turn To Gold
05. Other Side
06. Come On, Come In

Website: https://www.facebook.com/SilverollerBand/