Review: Signe Marie Rustad – Particles Of Faith

 

Signe Marie Rustad - Particles of Faith

Signe Marie Rustad – Particles Of Faith
Format: CD – Vinyl LP – Cassette – Digital
Label: Die With Your Boot On – Suburban

Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Een zeer weldadige, serene, rust daalt over je neer bij beluistering van het nieuwe, vierde, album van de Noorse singer-songwriter Signe Marie Rustad (uit Elverum).

Op haar voorgaande albums werd zij vaak vergeleken met Joni Mitchell. En ja, haar loepzuivere kracthtige stem doet inderdaad bij vlagen aan die van Micthell denken en qua stijl grijpt Signe Marie Rustad af en toe terug naar het 60’s en 70’s folkgeluid.

Maar er is veel meer aan de hand!

Het album straalt namelijk een betoverende haast sprookjesachtige sfeer uit waarin je niet om het geluid van Heather Nova heen kunt. Bijvoorbeeld in het sprankelende en stuwende I Loved You From Before dat weldadig deinend je gehoorgangen in zweeft. Het Heather Nova geluid is ook aanwezig in de zeer rustgevende folkpop van Hello It’s Me, dat direct als single uitgebracht moet worden!

Ook Bark Up Someone’s Else Tree zit in de folkpop hoek en bevat sprankelend elektrische gitaarspel van Sander Eriksen Nordahl.

In het warm deinende Waiting hangt een rustiek Van Morrison geluid met opnieuw een prima rol voor de elektrische gitaar van Sander Eriksen Nordahl, die zacht galmend en intiem jazzy klinkt. Qua rust en sfeer is Carrickalinga enigszins vergelijkbaar met Bruce Springsteen’s Streets Of Phialdelphia maar dan vermengd met een Heather Nova sprookjesachtig geluid. De warme krachtige saxofoon van Harald Lassen geeft dit nummer een extra schoonheid.

Het intieme en solo uitgevoerde Particles Of Faith sluit het album op een Joni Mitchell-achtige wijze af.

Een album, dat door zijn warme en rustgevende geluid behoorlijk wat indruk maakt !

Tracks:
01. Welcome Back
02. I Loved You From Before
03. Hello It’s Me
04. Bark Up Someone Else’s Tree
05. Waiting
06. Carrickalinga
07. Particles of Faith

Website:http://www.signemarierustad.com/