Review: Shirley Davis & The Silverbacks – Keep On Keepin’ On

 

Shirley Davis & The Silverbacks - Keep On Keepin’ On

Shirley Davis & The Silverbacks – Keep On Keepin’ On
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Lovemonk Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Shirley Davis en haar Silverbacks worden door velen gezien als waardige opvolgers van Sharon Jones & The Dap-Kings en ik kan mij wel vinden in deze vergelijking.

Shirley Davis en haar mannen zitten namelijk ook boordevol soul en produceren in elk nummer een intieme funky groove.

Shirley Davis is een van oorsprong Britse zangeres, die jarenlang in Australië verbleef. Zij is samen met de Madrileense band The Silverbacks toe aan haar derde album. Een album, dat vol staat met prima soulnummers.

Zoals het zacht groovende Culture Or Vulture waarin Shirley’s krachtige soulstem voor het eerst te bewonderen valt. Een warm nummer met een lichte Incognito sound en een belangrijke rol voor de Roaring Tigers Horns.

Ook Keep On Keepin’ On is een heerlijk, stuwend pompend soul-funknummer evenals het hoekig groovende Still Young. De soul heeft de overhand in het warme en intieme Wild Girl, dat voorzien is van zachte funky grooves. Love Insane is eveneens een heerlijk sierlijk soulnummer. The Silverbacks krijgen een solospot in het instrumentale It’s Alright.

Nog een aantal voorbeelden van de prima soul van Shirley Davis & The Silverbacks: de mellow groover True People, het luchtig groovende Take Out The Trash en de hoekige grooves van Still Young.

Keep On Keepin’ On is een heerlijk soulvol album geworden, dat ongetwijfeld vele Sharon Jones fans naar zich toe zal trekken!

Tracks:
01. Culture Or Vulture
02. Wild Girl
03. Keep On Keepin’ On
04. Love Insane
05. It’s Alright
06. True People
07. Outdoor
08. Stay Firm
09. So Much To Me
10. Take Out The Trash
11. Still Young

Website: https://www.facebook.com/shirleyintherain