Review: SheWolf – SheWolf

 

SheWolf - SheWolf

SheWolf – SheWolf
Format: CD – Digital / Label: Frontiers Music Srl
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

SheWolf is de band van de Griekse zangeres Angel Wolf-Black, een klassiek geschoolde zangeres, die hier aantreedt met haar roedel wolven The Hunter(gitaar), The Predator (bas) en The Alpha (drums).

Samen met producers Michele Guaitoli (o.a. Visions Of Atlantis, Temperance) en Marco Pastorino (o.a. Temperance en Virtual Symmetry) laten zij een debuutalbum op ons los, dat vol staat met razende powermetal waarin een flinke dosis bombastische symfonische rock en ook wat folkinvloeden opduiken.

Zo opent The One You Feed met een dartelende folkie fluit, die al snel vermorzeld wordt door de razende powermetal riffs. De krachtige zang van Angel valt hier direct op naast het splijtende gitaarwerk van The Hunter.

In Welcome To The Pack gaan de razende powermetal riffs prima samen met de bombastische symfo. Als er dan ook nog een catchy, meebrulbaar, refrein opduikt is er sprake van een prima krachtig nummer.

Lone Wolf is de single van het album en staat in twee versies op het album. De eerste is de razende powermetal versie en de tweede een georkestreerde versie, die nog indrukwekkender klinkt. Moonbound beukt er op volle bombastische kracht op los waarbij de gitaarriffs als mitrailleurs klinken en Angel het haast op een jodelen zet.

Het gaspedaal gaat er even vanaf in de sfeervolle powerballad Safe In The Dark en de pianoballad Nothing Is Forever met indrukwekkende emotionele zang (die snik!) en hartverscheurend gitaarwerk.

The Thrill Of The Chase is vervolgens een razende klopjacht gevolgd door het hoekig pompende Fallen Without You.

Als de mix van powermetal met symfonische metal helemaal jouw ding is, zit je met dit debuutalbum van SheWolf meer dan goed!

Tracks:
01. The One You Feed
02. Welcome To The Pack
03. Lone Wolf
04. Home
05. Moonbound
06. Safe In The Dark
07. Nothing Is Forever
08. My Prayer
09. The Thrill Of The Chase
10. Fallen Without You
11. Lone Wolf (Orchestral Version)

Website: https://www.facebook.com/shewolfband/