Review: Sheryl Crow – Evolution

 

Sheryl Crow - Evolution

Sheryl Crow – Evolution
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Big Machine
Release: 2024

Tekst: Joop van Rossem

Te bewijzen heeft Sheryl Crow niets meer: sinds haar fraaie debuutalbum ‘Tuesday Night Music Club’ uit 1993 scoorde ze een waslijst aan internationale hits en vlogen er meer dan 50 miljoen platen over de toonbank en harkte ze negen Grammy Awards binnen. Vorig jaar werd ze opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame.

Bij het verschijnen van haar laatste album ‘Threads’ (2019) liet ze duidelijk doorschemeren dat een nieuwe plaat er niet meer zou komen maar maakt ze met ‘Evolution’ het dozijn studioalbums toch vol.

Het begon met één liedje in de vorm van Broken Record (waarvan haar twee adoptiezoons Levi en Wyatt niet zo’n hoge pet van op hadden), het werden er vier, waarvan aanvankelijk een EP zou uitkomen. De inspiratie bleef zich echter aandienen en zo kan Crow dus negen verse liedjes presenteren die ze soms zelf, soms met anderen pende, aangevuld met een fijne cover van Peter Gabriels Digging In The Dirt, waarop de meester zelf te horen is.

‘Evolution’ is geen verrassende plaat maar Crow bewijst nogmaals dat ze een knappe hand van componeren heeft en dat levert fijne liedjes op als Do It Again, het titelnummer (met een dampende gitaarsolo van Tom Morello van Rage Against The Machine), You Can’t Change The Weather, de mooie pianoballad Don’t Walk Away en afsluiter Waiting In The Wings. Resumé: hoge kwaliteit, geen verrassingen.

Concerten:
28 juni, Paradiso, Amsterdam

Tracks:
01. Alarm Clock
02. Digging In The Dirt
03. Do It Again
04. Love Life
05. You Can’t Change The Weather
06. Evolution
07. Where ?
08. Don’t Walk Away
09. Broken Record
10. Waiting In The Wings

Website: https://sherylcrow.com/