Review: Shawn Kellerman – Kell’s Kitchen

 

Shawn Kellerman - Kell’s Kitchen

Shawn Kellerman – Kell’s Kitchen
Format: CD – Digital / Label: Songsurfer Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het is maar liefst vijftien jaar geleden, dat het vorige album van de Canadese zanger-gitarist Shawn Kellerman met de titel ‘Blues Without A Home’ verscheen. Veel te lang natuurlijk maar het wachten wordt op Shawn’s nieuwste album rijkelijk beloond. Via een krachtig en energiek bluesrock album, dat vol staat met Shawn’s hard bijtende gitaarwerk.

Shawn Kellerman uit Waterloo, Ontarion, werkte in het verleden met bluesgrootheden Bobby Rush en Lucky Peterson, die beiden op dit album te horen zijn.

Bobby Rush treedt aan in We Are Blues Men. Een krachtig pompende blues vol met gierend gitaarspel en de broeierig huilende harmonica van Jason Ricci, die een belangrijke rol op het album speelt. Lucky Peterson is met zijn pompend Hammond B3 orgel te gast in de Little Milton cover Living Off The Love You Give, dat een sprankelende soulvolle uitvoering krijgt.

Het album wordt energiek funkend geopend met SKB. De funk is vaak aanwezig op dit album. Zo ook in Drivin’. Een nummer met flinke Jimi Hendrix invloeden maar ook van bijvoorbeeld Living Colour. Ook Show Me What You Got is een funker van het vet luie soort met baggervet funky basspel en Shawn’s zwiepende wah -wah.

Together gaat meer de vlammende soulblueskant op gevolgd door de ongepolijst schurende boogie Hard Man To Please met smerig gierend slidegitaarspel. Bad Mamma Jamma is eenb smerige funker in de stijl van Chris Duarte.

Shawn bewijst ook overweg te kunnen met intiemere nummers. Zoals Down By The River met zang van Noah Allard en de intens galmende blues You’re  Gonna Learn From This One.

Blazers Dave Wiffen (saxofoon) en Ray Podhornik (trompet) stelen de show in het Brecker Brothers-achtige instrumentale funknummer Jig Jiggity. Runnin’ Back To Saskatoon is een ongepolijst rockende cover van The Guess Who waarin een hoofdrol is weggelegd voor de brullende harmonica van Jason Ricci. Onder het mom “Let’s Get Cookin’!” is Mac & Cheese een energiek duet met de zeer soulvolle zangeres Zoom.

Nogmaals, 15 jaar was wel wat aan de lange kant. Maar na beluistering van Shawn Kellerman’s nieuwe album hoor je mij absoluut niet meer klagen. Wat een prima bluesrockalbum is dit!

Tracks:
01. SKB
02. Drivin’
03. Show Me What You Got
04. We Are Blues Men
05. Together
06. Hard Man To Please
07. Bad Mamma Jamma
08. Down By The River
09. Mac & Cheese
10. You’re Gonna Learn From This One
11. Jig Jiggity
12. Runnin’ Back To Saskatoon
13. In A World Of Blues
14. Living Off The Love You Give

Website: https://shawnkellerman.com/