Review: Shaggy Dogs – Sorry For The Delay!

 

Shaggy Dogs - Sorry For The Delay!

Shaggy Dogs – Sorry For The Delay!
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: First Offence Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Album nummer acht van de Franse rhythm & blues band Shaggy Dogs, die al sinds 2000 actief is.

De band uit Parijs bestaat momenteel uit Jacker (gitaar), Toma (bas), Greenbullet (a.k.. Red) (zang, harmonica), Guillermo (drums) en Ben (orgel, piano).

Aan alles is te horen dat deze band hevig geïnspireerd is door het Britse pubrock/rhythm & bluesgeluid van het einde van de zeventiger/begin tachtiger jaren. Daarbij kan je denken aan bands als Dr. Feelgood, Nine Below Zero, The Count Bishops en The Inmates.

De boogie piano van Ben zet het stomend rockende Johnny in gang. Een lekkere vurige rocker met Dr. Feelgood invloeden via het hoekige gitaarwerk en de rauwe zang.

Carpe Diem heeft ook de nodige Dr. Feelgood invloeden, vermengd met een soulvol geluid en de soulvolle saxofoon van Sax Gordon.

Sweet Baby Mine klinkt loom en bluesy met een funky groove en schrijnend harmonicaspel van Red en het al even schrijnende gitaarspel van Jacker. The One Who Know It All is een ballad van het galmende soort met de wijd uitwaaierende twanggitaar van Jacker en vokale hulp van Eric Slim Zhal.

Door de Wilko Johnson-achtige hoekig gitaarriffs kan je in Take Your Time niet om Dr. Feelgood heen. Een stomende rocker met brullend harmonicaspel. Zeer energiek en onontkoombaar!

De laatste twee nummers op dit korte album zijn radio edits van respectievelijk Sweet Baby Mine en The One Who Know It All.

Voor energieke en soulvolle pubrock of rhythm & blues kan je bij de Franse Shaggy Dogs prima terecht!

Tracks:
01. Johnny
02. Sweet Baby Mine
03. Carpe Diem
04. The One Who Know It All
05. Take Your Time
06. Sweet Baby Of Mine (radio Edit)
07. The One Who Know It All (Radio Edit)

Website: http://shaggy-dogs.com/wp-shaggydogs/