Review: Seth Lee Jones – Tulsa Custom

 

Seth Lee Jones - Tulsa Custom

Seth Lee Jones – Tulsa Custom
Format: CD – Vinyl Lp – Digital / Label: Horton Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van het schurende slidegitaar geluid opgelet! Gitarist Seth Lee Jones uit Oklahoma heeft zijn tweede album uitgebracht, de opvolger van ‘Flathead’ (2021), met hierop zeer gruizige slide bluesrock. Hij wordt bijgestaan door Bo Hallford (bas) en Matt Teegarden (drums).

Het is al gelijk flink raak met de zeer gruizige slideblues van 110. Een nummer met een zweterig ZZ Top geluid en Seth Lee’s messcherp snijdende slidegitaar. Daarna volgt de moddervet ploegende boogie All That I Ask.

Bird Of Paradise is een landerig groovend bluesrock nummer gevolgd door de gruizige hink-stap-sprong boogie Good Dog waarop de kermende harmonica van Chebon Tiger te gast is. Mr. Evil is een zeer broeierige bluesrock cover van het King’s X nummer met een psychedelisch randje.

Ook One Chance is een cover en wel van een Little Walter song, gegoten in een energiek pompende boogie versie. In de pompende boogie Walter duiken wat Jesus Just left Chicago (ZZ Top) invloeden op. Het afsluitende Don’t Waste A Thing laat Seth Lee van een intieme, maar altijd nog rauwe, kant horen.

De liefhebbers van rauwe, zeer ongepolijste slidegitaar blues kunnen dit album blindelings aanschaffen!

Tracks:
01. 110
02. All That I Ask
03. Bird Of Paradise
04. Good Dog
05. Mr. Evil
06. One Chance
07. Outta My Mind
08. Penny Park
09. Walter
10. Don’t Waste A Thing

Website: https://www.facebook.com/SethLeeJonesBand/