Review: Seratones – Love & Algorhythms

 

Seratones - Love & Algorhythms

Seratones – Love & Algorhythms
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: New West Records – V2 Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Kan een band, die hun geluid met een flinke dosis electronica vermengt, nog wel soulvol klinken? Bij de Amerikaanse band Seratones kan je deze vraag met een volmondig “Ja!” beantwoorden.

En dat komt vooral door de enorm soulvolle zang van frontvrouwe, en ook gitariste, A. J. Haynes. Haar stem is het beste te omschrijven als een mix van Annie Lennox en Adele. De ene keer verslavend dromerig en de andere keer krachtig soulvol.

De band uit Shreveport, LA, bestaat verder uit Travis Stewart (gitaar), Jesse Gabriel (drums), Adam Davis (bas) en Tyran Cohen (keyboards).

Het door Paul Butler geproduceerde album staat boordevol met electronica, meestal afomstig uit de synthesizer van Tyran Cohen.

Het album begint met Two Of A Kind, dat hemels zevend van start gaat om daarna groovend verder te gaan. Vol electronica en toch funky en soulvol. Ook Pleasure zit boordevol electronica en ook dit nummer blijft desondanks zeer funky en stuwend.

Het funky titelnummer, Love & Algorhythms, heeft een 80’s/90’s dance geluid. Good Day is één van de lekkerste nummers op dit album. Een sprankelend funky soulpopnummer met een tropisch geluid door de elektronische steeldrums met een onverwachte krachtige gospelbreak van A.J. Haynes.

Van de ballads springen het zeer intieme I’ll Be en het dromerige Dark Matter er uit. Get Free is een krachtig grommende groover, die qua geluid richting de Eurythmics gaat en ook Get Your Shit Together, Babe is een groover maar dan van een intiem soort.

Het album wordt afgesloten door een tweetal ballads. Het warm zwevende Power Of Your Light en het zeer intieme High, dat een hallucinerende werking heeft.

Electronica en soul? Dat werkt wonderwel bij de Seratones!

Tracks:
01. Two Of A Kind
02. Pleasure
03. Love & Algorhythms
04. Good Day
05. I’ll Be
06. Evidence (Poem Interlude)
07. Get Free
08. Dark Matter
09. Get Your Shit Together, Babe
10. Power Of Your Light
11. High

Website: https://www.seratones.com/