Review: Senja Sargeant – Senja Sargeant

 

Senja Sargeant - Senja Sargeant

Senja Sargeant – Senja Sargeant
Format: CD EP – Digital / Label: Ruby Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Volgers van talentenjachten op TV zullen waarschijnlijk zangeres Senja Sargeant allang al opgemerkt hebben in “The Voice Of Holland” en “Beat Me: The Five Knockouts”. In beide programma’s maakte deze zangeres uit Montreal, maar nu in Nederland woonachtig, een behoorlijke indruk o.a. bij The Voice coach Waylon.

Senja treedt al vanaf haar tienerjaren op en was lid van de vrouwelijke countrygroep Ladies Of The Canyon, die in Canada behoorlijk populair was. Zij verliet de band om een solocarrière te starten en verhuisde naar Nederland.

Haar debuut EP werd geproduceerd door de Amerikaanse producer Shane Alexander en er doet een aantal topmuzikanten mee op de EP, Fernando Buffalo (drums), Jesse Siebenberg (pedal steel, o.a. Supertramp en Lady Gaga), Vic Ruiz (bas), Carl Byron (keyboards, o.a. Jackson Browne) en Stevie Blacke (strijkers arrangementen, o.a. Beck en Pink).

Op de EP laat Senja een geluid horen, dat Americana mengt met een pop-achtig geluid. Denk daarbij vooral richting Ilse DeLange.

De EP opent met Never Gonna Turn Away, een warm deinend nummer waarin ook het geluid van Fleetwood Mac (in de Stevie Nicks bezetting) terug te horen is. Senja heeft een helder krachtig stemgeluid en het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat iemand als Waylon onder de indruk van dit geluid was.

Still Dreaming Of You is een dromerig, weelderig nummer met een sfeervol dreunend Americanapop geluid. In de ballad Thunderheads bewijst Senja dat zij ook behoorlijk soulvol kan klinken met haar indringende en emotionele zang.

Het zacht deinende Americana pop nummer Now I Understand sluit de EP op een sprankelende wijze af.

Van Senja Sargeant zijn we (gelukkig) voorlopig nog niet af! Deze EP doet verlangend uitkijken naar een debuutalbum!

Tracks:
01. Never Gonna Turn Away
02. Still Dreaming of You
03. Thunderheads
04. Now I Understand

Website: https://www.senjasargeant.com/