Review: Sem Jansen & Leif De Leeuw – From A Living Room

 

Sem Jansen & Leif De Leeuw - From A Living Room

Sem Jansen & Leif De Leeuw – From A Living Room
Format: CD – Digital / Label: DDA Agency
Release: 2024

Tekst: Harry Pater

Begin deze maand brachten Sem Jansen en Leif de Leeuw hun zelf opgenomen album ‘From A Living Room’ uit. Beide spelen al jaren in de Leif de Leeuw Band en treden ook al lang als duo op. In 2023 kwam het soloalbum van Sem ‘Uncle Sem’ uit, dat werd gevolgd door een uitgebreide én succesvolle theatertournee onder de titel ‘Who the fuck is Britt waarin Sem, ondersteund door beeldmateriaal én de door de gehele band begeleide muziek, zijn verhaal vertelde van zijn transitie van vrouw (Britt) naar man (Sem).

Dit nieuwe album is gevuld met eigen songs en songs van hun grootste helden. Ze namen het album op in Sem’s woonkamer, intiemer dan dat wordt het niet! Gewapend met hun favoriete vintage gitaren, wat microfoons en een snurkende hond spendeerden ze dagen in Sem’s woonkamer om prachtige muziek op te nemen. Dit resulteerde in een akoestisch album met veertien tracks. Bijzondere bewerkingen songs van o.a. Jackson Browne en Charley Pride. En wat nieuwe, nooit eerder opgenomen eigen songs. De songs zijn een mix van verhalende eigen liedjes, authentieke country classics en een greep uit hun all time favoriete songs. Sem zingt en speelt mandoline en gitaar. Leif speelt gitaar, mandoline, pedal steel en lap steel.

Dat het hier in een intieme setting is opgenomen is van de eerste tot en met de laatste song te horen en te voelen. Het is inderdaad vrijwel alsof je erbij bent terwijl er gezongen en gespeeld wordt, wat ook het gevoel was dat ikzelf kreeg toen ik bij een van de theateroptredens aanwezig was. Muzikaal zit het dus geramd in elkaar, al is de beleving uiteraard heel anders dan bij de optredens met de hele band, want je hoort immers maar twee muzikanten.

Tussen januari en maart van dit jaar zullen Sem en Leif uitgebreid door Nederland toeren met dit album, niet alleen een (kleine) zalen maar ook ‘gewoon’ bij mensen thuis! Na een uitgebreide tournee door ons land, België en Duitsland wordt in het najaar deze tournee voortgezet. Alle kans om een van hun optredens te bezoeken dus.

https://semjansen.com/tour/

Tracks:
01. Wise Man
02. The Light
03. No Saint
04. Detroit City
05. Wandering Willie
06. Roll Um Easy
07. Silver Lining
08. If Only I
09. The Load Out
10. Fool For Love
11. Honeybun
12. Top Dogs And Sinners
13. Before The Sun Is Up
14. Coffee’s Done

Website:
https://semjansen.com/
https://leifdeleeuw.com/