Review: Sean Taylor – Short Stories

 

Sean Taylor - Short Stories

Sean Taylor – Short Stories
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Gerrit Schinkel

Sean Taylor (29 december 1983) is een Britse singer-songwriter uit Londen. Hij toerde door het Verenigd Koninkrijk (hij speelde o.a. vier keer op het Glastonbury Festival) en Europa. Hij was support act van Robert Cray, Tony Joe White, Richard Thompson, John Fogerty, The Neville Brothers, George Benson, Tom Paxton, Eric Bibb, June Tabor, John Mayall en The Band of Horses. Zijn debuutalbum ‘Corrugations’ verscheen in 2006. Dit jaar werd hij genomineerd voor de UK Blues Ward Acoustic Act of the Year.

In augustus jl. verscheen zijn nieuwe album ‘Short Stories’. Happy Days is de relaxte opener met Hammond, bluesy piano en de schorre rappende zang van Sean Taylor. De ballad Snowdonia is een mooie ode aan de schoonheid van de natuur met piano en pedal steel.

Wildflower is een ingetogen gezongen pianoballad. De ballad Open Your Heart To Love, met een fraaie contrabas, is een pleidooi voor de liefde. Mona Lisa, met boogiewoogie piano en een mondharpsolo is het verhaal over het gestolen schilderij van Leonardo da Vinci, waar Picasso van werd beschuldigd.

Set Me Free is een mooi liefdesliedje met piano, akoestische gitaar en pedal steel. Op Gravestones is een gastrol voor Basia Bartz op viool, naast de schorre zang en tinkelende pianoklanken. In Sweet Maria vallen de  percussie en de Hammond op. The Letter is een uptempo blues met mondharmoncia. Het slotnummer Be Cool duurt bijna 7 minuten. Een sfeervol, relaxt en jazzy nummer met gefluisterde en gesproken zang, piano en fraaie trompetsolo’s.

Conclusie:
‘Short Stories’ is een heerlijk sfeervol album.

Tracks:
01. Happy Days
02. Snowdonia
03. Wildflower
04. Open Your Heart To Love
05. Mona Lisa
06. Set Me Free
07. Gravestones
08. Sweet Maria
09. The Letter
10. Be Cool

Line-up:
Sean Tayjor – zang, gitaren, piano, harmonica
Ben Walker – gitaren en elektrische piano
Mike Seal – contra bas
Paulina Szczepaniak – percussie
Justin Carroll – Hammond
Joe Harvey Whyte – pedal steel
Eric Lounsbury – trompet
Basia Bartz – viool

Website: https://www.seantaylorsongs.com/

06 December:  ‘s-Hertogenbosch @ Blue Room Sessions
08 December: Nederweert @ Theaterboerderij Boeket
10 December: Haarlem @ Tavern De Waag