Review: Sean Taylor Band – Live

 

Sean Taylor Band - Live

Sean Taylor Band – Live
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Sean Taylor draait al een tijdje mee in de Britse blues scene en heeft flink wat soloalbums uitgebracht.

Met dit live album debuteert hij met zijn akoestische Sean Taylor Band. En samen met Mike Seal (contrabas) en Paulina Szczepaniak (percussion, ex-Thompson Twins) krijgt hij het voor elkaar om ook akoestische krachtig én sfeervol te klinken.

Ze openen met de rokerige zacht stuwende shuffle Number 49 met de omfloerste Tom Waits-achtige zang van Sean en zijn hartverscheurende brullende harmonica. In het funky groovende, a la G. Love, This England laat Sean zijn wrange kijk op het hedendaagse Verenigd Koninkrijk horen.

Met het intieme Life Goes On begeeft het trio zich op het warme John Martyn-achtige terrein. Texas Boogie is precies wat de titel belooft: een loom pompende boogie onder aanvoering van de stuwende bas van Mike Seal en Sean’s zang, die aan Van Morrison in zijn Them jaren doet denken.

De voetbal klassieker You’ll Never Walk Alone (vooral bekend door Gerry & the Pacemakers, is bijna onherkenbaar omgetoverd tot een broeierig bluesnummer. The Beat Goes On is geen cover van het Sonny & Cher nummer maar wel een loom pompende blues met swingend pianospel van Sean. The Heart Of The Ocean kan als niets anders dan indringend en sfeervol omschreven worden. So Fine en Grenfell zijn beiden zeer bedwelmende broeierige nummers.

De afsluiter van het album is een zeer krachtige cover van Richie Havens’ Freedom.

Een heerlijk krachtig akoestisch bluesalbum!

Tracks:
01. Number 49
02. This Is England
03. Life Goes On
04. Texas Boogie
05. Hold On
06. Perfect Candlelight
07. You’ll Never Walk Alone
08. The Beat Goes On
09. The Heart Of The Ocean
10. So Fine
11. Grenfell
12. Freedom

Website: https://www.seantaylorsongs.com/