Review: Scott Ellison – Zero-2-Sixty

 

Scott Ellison - Zero-2-Sixty

Scott Ellison – Zero-2-Sixty
Format: CD – Digital / Label: Swordfish Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Album nummer 14 van zanger-gitarist Scott Ellison uit Tulsa, Oklahoma, is beestachtig lekker! En dat komt vooral doordat het album in een ongepolijst geluid gegoten is waarin de rauw gierende gitaar en de doorleefde zang van Scott zich hoorbaar lekker voelen.

Voor wie Scott Ellison niet kent: Scott is al dertig jaar actief en maakte o.a. deel uit van de band van Clarence Gatemouth Brown. Zijn debuutalbum ‘Chains Of Love’ verscheen in 1993.

Scott’s nieuwste album is geproduceerd door de vermaarde producer Steve Barri, die onder andere werkte met the Turtles, the Four Tops en Rick James. Daarnaast wordt Scott bijgestaan door bassisten Jon Parris, Ron Morgan en Matt Kohl, drummers Robbie Armstrong en Matt Teegarden, pianist Danny Timms, toetsenist Hank Charles en David Bernston op de harmonica.

Het album gaat vurig van start met She Needs A Whole Lotta Lovin’. Een rauw pompend nummer met Scott’s gemeen bijtende gitaar en David Bernston’s pompende harmonica. That’s How I Love My Woman is een slowblues met messcherp bijtend gitaarwerk.

Ook de funky blues Zero-2-Sixty is voorzien van een rauw schurend geluid, mede door de schrapende slidegitaar. De O.V. Wright klassieker I Wouldn’t Treat A Dog is een broeierige groover met lekker bijtend gitaarspel van Scott. Scott’s gitaar giert hard in de krachtig stuwende shuffle You Can’t Blame A Guy For Tryin’.

De slow-soulblues Before The Teardrops Fell klinkt ongepolijst en is voorzien van Scott’s venijnige gitaarinjecties.

Het geluid van Elmore James is volop aanwezig in het vurig pompende Hard Headed Women gevolgd door Dig A Little Deeper waarin Scott als een rauwere broer van J.J. Cale klinkt.

Ook als Scott aan het funken slaat blijft het ongepolijste geluid aanwezig. Zoals in het luie Soul Harbor met een Danny Adler/G. Love-achtig geluid en woest gitaarspel van Scott.

Dit nieuwe album van Scott Ellison is verplichte kost voor elke bluesrock fan!

Tracks:
01. She Needs A Whole Lotta Lovin
02. That’s How I Love My Woman
03. Zero-2-Sixty
04. I Wouldn’t Treat A Dog
05. You Can’t Blame A Guy For Tryin
06. Before The Teardrops Fell
07. Hard Headed Women
08. Dig A Little Deeper
09. Jenni Kat
10. Ache In My Heart
11. Soul Harbor
12. You Can’t Hurt Me No Mo’

Website: https://www.scottellisonband.com/