Review: Say Zuzu – No Time To Lose

 

Say Zuzu - No Time To Lose Strolling Bones

Say Zuzu – No Time To Lose
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Strolling Bones Records – V2 BeNeLux
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het heeft 21 jaar geduurd maar de Amerikaanse band Say Zuzu is weer helemaal terug! En de band nestelt zich met dit album ook direct weer in de top van de Roots Rock!

Het heeft door allerlei omstandigheden, als gezinsplanning, te maken dat het zo lang geduurd heeft maar het geluid van Cliff Murphy (zang, gitaar, banjo, harmonica), Jon Nolan (zang, lap steel gitaar, piano, keyboards), James Nolan (bas), Steve Ruhm (drums, mandoline), Tim Nylander (drums, keyboards) en Jon Pistey (gitaar, bas) is gelukkig geen steek veranderd.

Nog steeds klinkt de band als een Roots Rockband met een rauwe rand met invloeden als Neil Young, the Eagles en Tom petty.

Hun nieuwe album opent met het krachtig pompende Waking Up, dat als een rauwe variant op Tom Petty klinkt. Een prima nummer, dat gelijk raak is!

Daarna volgt het warm deinende Big Horizon met prima meerstemmige zang. Die meerstemmige zang is ook te horen in het lome Climb In The River, waarin onmiskenbare Eagles invloeden te horen zijn. No Time To Lose is vervolgens een fel snijdende rocker met lekker bijtend gitaarwerk.

What It Looks Like In Heaven is een intieme ballad waarin de soulvolle kant van de band te horen is. De weemoedig huilende pedal steel van gast Bruce Depp is te horen in het warm zwevende This Fire en het sprankelend deinende Take Me With You When You Go.

Het afsluitende nummer Plum Island deint weldadig op een haast Piano Man (Billy Joel) – achtige wijze vermengd met Dylan en the Band invloeden.

We hebben er lang op moeten wachten maar Say Zuzu is weer helemaal terug met een top album. Welcome back Say Zuzu!

Tracks:
01. Waking Up
02. Big Horizon
03. Climb In The River
04. No Time To Lose
05. Look Whatcha Done
06. Old Soldier
07. As Much Love
08. What It Looks Like In Heaven
09. This Fire
10. Rake Me With You When You Go

Bonus tracks:
Pawn Shop Guitar
Plum Island Sand

Website: https://www.sayzuzu.com/