Review: Say Zuzu – Here Again: A Retrospective

 

Say Zuzu - Here Again: A Retrospective

Say Zuzu – Here Again: A Retrospective
Format: CD – Digital / Label: Strolling Bones Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Twintig jaar na hun laatste officiële release is er nu een compilatie verschenen van de Amerikaanse Americana band Say Zuzu, uit New Hampshire, met als vaste kern Jon Nolan (zang, gitaar), James Nolan (bas) en Cliff Murphy (zang, gitaar).

Een band, die flink door het rauwe geluid van Neil Young beïnvloed werd en die met name in de States een vaste groep volgers had. In ons land wist de band niet echt door te breken. Slechts de die-hard Americana fans zullen van Say Zuzu op de hoogte zijn.

De Neil Young invloed is op een aantal nummers goed te horen. Het schroeiende en schurende gitaarwerk in You Don’t Know Me verwijst duidelijk naar Neil Young in een broeierig stuwend nummer met lijzige zang en een kermende harmonica.

Dat is ook het geval in het loom deinende Good Girl en in Colorado.

Government Job is een krachtig nummer met lichte REM trekjes en Pennsylvania is een loom deinende twanger met een lekker soulvol orgel.
De band klinkt een aantal keer intiem en breekbaar zoals in het dromerige Broken en de ballad Here Again.

Door deze verzamelaar krijg je een goed beeld van hoe Say Zuzu  klonk. En het goede nieuws is dat er binnenkort weer nieuw werk van de band gaat verschijnen.

Tracks:
01. You Don’t Know Me
02. Pennsylvania
03. Better Days
04. Wasting Time
05. Broken
06. Here Again
07. Government Job
08. Doldrums
09. Good Girl
10. Don’t Tie Me Down
11. Colorado
12. Highway Signs

Website: https://www.sayzuzu.com/