Review: Saverio Maccne – Southern Light

 

Saverio Maccne - Southern Light

Saverio Maccne – Southern Light
Format: CD / Label: Velvet Utopia
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Saverio Maccne is een gitarist-zanger, die geboren werd in Buenos Aires, Argentinië, en die momenteel woonachtig is in de Finse plaats Tornio. In zijn vroege jaren was hij actief als straatmuzikant en speelde hij op bruiloften. Hij is beïnvloed door grootheden als Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Jimi Hendrix en Ritchie Blackmore.

En die invloeden zijn allemaal terug te horen op zijn vijfde album ‘Southern Light’, de opvolger van Look Twice uit 2018.

Het album werd opgenomen in Argentinië, Finland en Nederland en Saverio wordt op het album bijgestaan door Olli Estola (drums), Jaakko Konttila (bas), Sebastian Mestre (saxofoon) en Jasper Den Dulk (percussie).

Saverio’s nieuwe album toont aan dat hij een zeer veelzijdige gitarist is, die moeiteloos schakelt van vlammende bluesrock naar latinblues en akoestische blues.

Geopend wordt met de opgewekt swingende bluesrocker No One Does That Magic Like You. Een stug doorpompend nummer met de doorleefde stem van Saverio en zijn krachtig snerpende gitaar. Daarna is Ain’t Got Nothing But My Sorrow (Bad Gambler) een rauw voortgroovend nummer waarin Saverio messcherp slidegitaarspel laat horen.

Dan gaat Saverio op de loom deinende latinblues toer in Mysterious Love waarin Santana invloeden opduiken. Vervolgens is het de beurt aan de stevig doorpompende bluesrocker Riding On My Mind, ondersteund door een pompend orgel, dat ook door Saverio bespeeld wordt .

She Was A Wonder is vervolgens een akoestische blues, die rauw klinkt door Saverio’s zwiepende slide. Saverio laat  zijn gitaar hard huilen in de lui pompende shuffle Endless Nights Blues waarna Soul Breaker (Don’t Keep Lying To Your Heart) een broeierige shuffle is met gemeen bijtend gitaarwerk.

Prijsnummer van dit album is de machtige spetterende bluesrock van Dream Road waarin flink wat Stevie Ray Vaughan invloeden te horen zijn.

De afsluiter, Black Clouds vermengt op een massief groovende wijze het geluid van Johnny Winter en Jimi Hendrix (en dus ook Stevie Ray Vaughan).

Dit nieuwe album van Saverio Maccne zal moeiteloos zijn weg weten te vinden naar de collecties van de bluesrockers onder ons!

Tracks:
01. No One Does That Magic Like You
02. Ain’t Got Nothing But My Sorrow (Bad Gambler)
03. Mysterious Love
04. Riding On My Mind
05. She Was A Wonder
06. Endless Nights Blues
07. Soul Breaker (Don’t Keep Lying To Your Heart)
08. Dream Road
09. Black Clouds

Website: https://saveriomaccne.com/