Review: Samantha Fish & Jesse Dayton – Death Wish Blues

 

Samantha Fish & Jesse Dayton - Death Wish Blues

Samantha Fish & Jesse Dayton – Death Wish Blues
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Rounder Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Als je Jon Spencer van the Jon Spencer Blues Explosion je album laat produceren weet je één ding zeker: het geluid is hard en zeer ongepolijst! Dat is ook het geval op het album van Samantha Fish en Jesse Dayton. Vorig jaar brachten zij de EP ‘Stardust Sessions‘ uit en nu dus een volwaardig album. En opnieuw blijkt deze samenwerking zeer goed te werken. 

Samantha en Jesse delen de zang netjes op dit album en worden geholpen door Kendall Wind (bas), Mickey Finn (keyboards) en Aaron Johnston (drums)    .

Opener Deathwish is een goed voorbeeld van het rauwe geluid op dit album. Een lui en broeierig stuwend nummer met rauw en grimmig gitaarwerk en de, soms vervormde, zang van Samantha. Jesse neemt de zang over in het snijdende en funky Down In The Mud, voorzien van gemeen gitaarwerk. Vervolgens is Riders een broeierig pompend duet.

Schurende gitaarriffs vormen de basis voor het ongepolijst groovende Trauma, dat door Jesse gezongen wordt. Een tweetal nummers klinkt soulvol en intiem. De eerste is de soulvolle ballad No Apology, gezongen door Samantha, met sprankelend gitaarwerk. Het tweede intieme nummer is het soulvolle Americana duet Know My Heart. De overige nummers klinken allemaal zeer ongepolijst zoals het sompig pompende Flooded Love, het smerig stampende Rippin’And Runnin’ en de stomende funky rocker Supadupabad waarin Jesse bijna aan het rappen slaat.

Lover On The Side drijft op een stuwend boppend rockabilly ritme en is een onweerstaanbaar duet.

De combinatie van Samantha Fox en Jesse Dayton werkt wederom op een sublieme wijze en de productie van Jon Spencer voegt daar een lekker smerig geluid aan toe. Een dikke bluesrock aanrader!     

Tracks:
01. Deathwish
02. Down In The Mud
03. Riders
04. Settle For Less
05. Trauma
06. No Apology
07. Flooded Love
08. Lover On The Side
09. Rippin’ And Runnin’
10. Dangerous People
11. Supadupabad
12. Know My Heart

Website:
 https://www.samanthafish.com/
https://www.jessedayton.com/