Review: Sam Snitchy – Get Me Wrong

 

Sam Snitchy - Get Me Wrong

Sam Snitchy – Get Me Wrong
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Voodoo Rhythm Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De relases van het Voodoo Rhythm label ziiten meestal in de garageblues en garagepunk hoek. Zo niet het nieuwe album van de Zwitserse zanger Sam Snitchy, die misschien ook als Melker bekend zou kunnen zijn.

Deze uit Bern afkomstige artiest heeft nu een album uitgebracht met muziek die hij zelf “Anti Dance” noemt en die is opgenomen in “de hel”…

Zoals de albumtitel al aangeeft wil Sam graag eigenzinnig zijn en hij doet dat via muziek die raakvlakken vertoont met Joy Divison, Suicide, The Sound en Tubeway Army. Een gitaar is in geen velden of wegen te bekennen. Ja, de basgitaar van Belinda Arrestequi dan, die een belangrijke grommende rol op het album speelt.

Verder wordt Sam bijgestaan door Marco Fuoriogioco (synthesizer, machines, beats) en Tobi Helm (drums).

Het album opent met Snake met de donkere grommende fuzzbas, dreigende synthesizer en Sam’s grimmige zang. Donker en dreigend met genoeg raakvlakken met Joy Division en Suicide. Daarna volgt het hoekig dreunende Cake dat met zijn borrelende synthesizer klinkt als een punky versie van Joy Division.

Ready is een dromerig groovend, Tubeway Army-achtig nummer met een diep blubberende synthesizer en Sam’s boze snijdende zang. Down is gevat in een Suicide-achtig muzikaal decor waarin Sam zijn teksten uitspuugt.

Het zeer donker dreunende Kim heeft overduidelijke Joy Division trekjes terwijl Sam’s zang het nummer richting PIL trekt. Het dromerige, psychedelische, Plea is een electro-wave nummer met een verslavend ‘Cold Turkey’ geluid. Het grimmige Back is een wave funk nummer waarin je het geluid van the Sound tegenkomt.

In het broeierige Get Me Wrong schuurt Sam tegen de hip-hop aan en word je opgeschrikt door een heftige noise uitbarsting. Sam klinkt wanhopig als hij “don’tlet me down when I’m short on crack” uitroept.

De hoekige snijdende syn-wave van Jacksonville (II) sluit het album af.

Een lekker eigenzinnig, tegendraads album.

Tracks:
01. Snake
02. Cake
03. Ready
04. Down
05. Kim
06. Jacksonville (I)
07. Plea
08. Back
09. Get Me Wrong
10. Match
11. Jacksonville (II)

Website: https://samsnitchy.com