Review: Ruthie Foster – Healing Time

 

Ruthie Foster - Healing Time

Ruthie Foster – Healing Time
Format: CD – Digital / Label: Blue Corn Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het gaat op dit nieuwe album van Ruthie Foster vooral om DE stem! En wel haar krachtige, duidelijk in de gospel gewortelde stemgeluid, dat haar één van de betere soulzangerssen van dit moment maakt.

Haar nieuwe album werd mede geproduceerd door Mark Howard (Lucinda Williams) en heeft gasten zoals Robert Randolph, Sonny Landreth, Glenn Fukunga, Gary Nicholson en Grace Pettis.

De productie is in sommige nummers iets te gepolijst maar dat gaat toch niet ten koste van de soulstrot van Ruthie.

Het album opent met het lome, gospelachtige, Soul Searching waarin Ruthie’s stem volkomen tot haar recht komt. Lie Your Way To The Truth is daarna een broeierig deinend nummer met schurend gitaarwerk.

Sonny Landreth is met zijn schroeiende gitaar te horen in de zeer intieme en breekbare ballad What Kind Of Fool. De blues komt aan bod via het zeer broeierig voortslepende I Was Called. Paradise is een voorbeeld van een, naar mijn bescheiden mening, te gepolijst soulpop nummer.

Gelukkig wordt dat nummer gevolgd door het sprankelende Don’t Want To Give Up On You. Healing Time is het lekkerste nummer van dit album. Een stuwend soulnummer met de slidegitaar van Robert Randoph en een flinke dosis gospel energie.

Van de ballads zijn het People Get Ready-achtige Love Is The Answer en het  intieme Feels Like Freedom de mooiste voorbeelden.

Het zeer intieme en breekbare 4am sluit het album af.

Laat de ietwat gepolijste productie jer er niet van weerhouden om je te laten overrompelen door één van de beste soulzangeressen van dit moment: Ruthie Foster!

Tracks:
01. Soul Searching
02. Lie Your Way To The Truth
03. What Kind Of Fool
04. I Was Called
05. Paradise
06. Don’t Want To Give Up On You
07. Healing Time
08. For You
09. Love Is The Answer
10. Finish Line
11. Feels Like Freedom
12. 4am

Website: http://www.ruthiefoster.com/