Review: Rupert Wates – For The People

 

Rupert Wates - For The People
Rupert Wates – For The People
Format: CD – Digital / Label: Bite Music Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Rupert Wates uit Londen (en tegenwoordig woonachtig in New York City) is een grote naam uit de hedendaagse folkwereld. Hij heeft, inclusief zijn nieuwste album, al elf albums achter zijn naam staan en werd in zowel 2013 en 2016 uitgeroepen tot Artist of the Year door het Listening Room Network.

Met zijn nieuwste album keert Rupert terug naar het geluid van de Britse folk uit het einde van de jaren 60/begin jaren 70. En dan moet je gaan denken aan artiesten als Nick Drake, John Martyn, Richard Thompson en Al Stewart.

Het feit, dat je in de meeste nummers alleen te maken hebt met Rupert’s zang en zijn akoestische gitaar geeft al aan dat je hier met een zeer intiem album te maken hebt.

Rupert opent zijn album met For The People, dat je door het warme, donkere stemgeluid van Rupert meeneemt naar het geluid van Nick Drake. To The Sea is vervolgens een krachtig sprankelend nummer waarin het geluid van Richard Thompson om de hoek komt kijken.

In het zeer warme en deinende Medley: All Fair Ladies/Spanish Galleon wordt Rupert bijgestaan door de zwoele warme zang van Rorie Kelly en Stacey Lorin.

Oh Captain klinkt luchtig stuwend met soepel sprankelend gitaarspel en warme zang. De melancholieke viool van Adrianna Mateo luistert de breekbare ballad Ullswate Cove op.

In het afsluitende zacht stuwende The Dance Of Joy wordt Rupert ondersteund door de energieke krachtige zang van Rorie Kelly, Stacey Lorin en familie en vrienden.

Dit album van Rupert Wates is een absolute aanrader voor de fans van Britse folk!

Tracks:
01. For The People
02. To The Sea
03. Medley: All Fair Ladies/Spanish Galleon
04. The North Road
05. Oh Captain
06. Ullswate Cove
07. Thirty Thousand Guineas (A Smuggler’s Tale)
08. World War One Medley (A Florin To The Beam/Hills Of Blue Heather/The Nightingale’s Song)
09. Justified
10. The Dance Of Joy

Website: https://www.rupertwatesmusic.com/