Review: Ruben Hoeke Band – Reloaded

 

Ruben Hoeke Band - Reloaded

Ruben Hoeke Band – Reloaded
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: V2 Records – Munich
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Sinds 1992 is gitarist Ruben Hoeke zowel nationaal als internationaal onderweg in de rockscene en sinds 2004 met zijn eigen Ruben Hoeke Band. Hoeke (voor de oudjes onder ons: inderdaad, de zoon van) heeft sindsdien een groot aantal albums het licht doen zien.

‘Reloaded’ is een album vol met stevige rocksongs, die gedomineerd worden door Hoekes inventieve gitaarwerk en sterk doen denken aan het werk van 80er en 90er jaren (hard)rockbands. Wellicht heeft dat ook te maken met het feit dat het album is gemixed door Erwin Musper, die juist in die tijd als geluidstechnicus in de Verenigde Staten actief was voor bands als Van Halen, Bon Jovi en Metallica).

‘Reloaded’ start met het poppy Tunnelling Dream en neemt daarna vaart op met twee knalharde, vette rocksongs à la AC/DC, Beast And A Dog en Busy Boys. Fraai zijn ook de sferische Journey-achtige ballads Just Because en Cold Dead Hands, waarna de band weer in de vijfde versnelling gaat met Before The Choir, Ramblin’ en Oblivion met fraai Van Halen-achtig gitaarwerk van Hoeke.

Het Bon Jovi-achtige Keep On Playin’ That Rock ‘n’ Roll heeft zelfs hitparade-potientie. Reloaded sluit af met twee songs, waarin Hoeke naar de akoestische gitaar grijpt, het folkachtige Follow The Stars en het op een klassiek thema leunende B&D.

‘Reloaded’ is een mooi afwisselend album met popsongs, vette rock en rockballads, waarop Ruben Hoeke laat horen dat hij een heel goede, inventieve gitarist is.

Tracks:
01. Tunnelling Dream
02. Beast and a Dog
03. Busy Boys
04. My baby Knows
05. Hoped For
06. Just Because
07. Cold dead Hands
08. Before the Choir
09. Ramblin’
10. Oblivion
11. We Talk
12. Keep playin’ that rock ‘n’ Roll
13. Follow the Stars
14. B & D

Website: https://www.rubenhoeke.com/