Review: Rory Gallagher – All Around Man – Live In London

 

Rory Gallagher - All Around Man – Live In London

Rory Gallagher – All Around Man – Live In London
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Universal Records
Release: 2023

Tekst: Tom Wouters

Live optreden was zijn lust en zijn leven. Niet toevallig behoren de twee live-albums uit het begin van zijn solo-carrière (‘Live In Europe’ en ‘Irish Tour’) dan ook tot de hoogtepunten van Rory Gallagher’s oeuvre. Daarom is de uitgave van ‘All Around Man (Live In London, 1990)’ een mooie toevoeging aan Gallagher’s erfenis, ondanks het feit dat het met de gezondheid van de Ier toen al redelijk slecht gesteld was. 

‘Live In London, 1990’ is het resultaat van twee avonden in de Town & Country Club, waar Gallagher, ondersteund door long time companions Gerry McAvoy op bas en Ted McKenna op drums en de geweldige mondharmonicaspeler Mark Feltham, speelt in het kader van de promotie van zijn laatste studio-album ‘Fresh Evidence’.

‘All Around Man (Live In London)’ bevat liefst 23 songs, voornamelijk van zijn laatste twee studio-albums ‘Defender’ en ‘Fresh Evidence’, aangevuld met bekende live-hits. Het zijn waarschijnlijk de laatste opnamen van live-beest Gallagher in bloedvorm.

De Ier gaat meteen vol in de aanval met Continental Op en de Fresh Evidence-songs Heaven’s Gate, Kid Gloves en The King Of Zydeco. Halverwege komen band en publiek enigszins tot rust in het vierluik Out On The Western Plains, Ride On Red, Ride On, Walkin’ Blues en Empire State Express, waarin we de slide-gitarist extraordinaire Rory Gallagher mogen bewonderen.

Daarna knallen Gallagher, de in supervorm verkerende Mark Feltham en de rock steady-ritmesectie tien nummers lang in hoog tempo door, onder meer met de show stoppers Messin’ With The Kid en Bullfrog Blues.

‘All Around Man (Live In London 1990)’ is een fraaie aanvulling op Rory Gallagher’s oeuvre en de neerslag van zijn waarschijnlijk laatste kunstje. Vijf jaar later was de Ier dood.     

Tracks:
CD1
01. Continental Op
02. Heavens Gate
03. Don’t Start Me Talkin’
04. Kid Gloves
05. Mean Disposition
06. The Loop
07. Tattoo’d Lady
08. The King of Zydeco
09. Moonchild
10. Out On The Western Plains
11. Ride On Red, Ride On
12. Walkin Blues
13. Empire State Express

CD2
01. Shadow Play
02. I Wonder Who
03. Shin Kicker
04. Middle Name
05. When My Baby She Left Me
06. Ghost Blues
07. Messin’ With The Kid
08. Keep A Knockin’
09. Bullfrog Blues
10. All Around Man

Website: https://www.rorygallagher.com/