Review: Roof Down – Intoxicated

 

Roof Down - Intoxicated

Roof Down: Intoxicated
Format: CD – Digital / Label: GMR Music Group
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Er zijn bands, die er voor zorgen dat het grunge geluid niet verloren gaat. De Zweedse band Roof Down uit Stockholm is zo’n band!

Johan Sjöberg (zang, gitaar), Thobbe Hermansen (bas), Mats Stille (gitaar) en Staffan Westelius (drums) laten op hun inmiddels vijfde album een zeer krachtige mix horen van het geluid van Pearl Jam en Soundgarden. Dat houdt dus in dat er de nodige loodzware riffs om je oren vliegen afgewisseld met licht psychedelische invloeden.

Het openingsnummer, My Dream, laat gelijk horen wat ik bedoel. Een krachtige rocker, met Mountain-achtige riffs en Pearl Jam invloeden in de break. Na een grimmig intro gaat Intoxicated al snel over in een krachtig riffend nummer met dromerige zang, die zelfs aan the Sound doet denken maar dan met snoeiharde rockriffs.

Walking Out leunt tegen de Stoner Rock aan door zijn moddervette riffs. De invloeden van zowel Pearl Jam als Soundgarden zijn zeer aanwezig in Alone, het broeierig pompende The Right Way en Out Of Phase. The One klinkt donker en grimmig door zijn zwaar gonzende riffs. Losing My Mind klinkt als een hard groovend Pearl Jam nummer.

Liefhebbers van het grunge geluid zullen zeker aangenaam verrast worden door deze Zweedse rockers!

Tracks:
01. My Dream
02. Intoxicated
03. Walking Out
04. Alone
05. You
06. The One
07. Down Again
08. The Right Way
09. Losing My Mind
10. Out Of Phase

Website: http://roofdown.se/