Review: Ronni Le Tekrø – Bigfoot TV

 

Ronni Le Tekrø - Bigfoot TV

Ronni Le Tekrø – Bigfoot TV
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: TBC Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Na zes jaar is er eindelijk weer een nieuw album van de Noorse gitarist Ronni Le Tekrø. Een gitarist, die bekend is van de band TNT en zijn veelzijdige samenwerkingen met o.a. Terje Rypdal, Twisted Sister, Gary Holton, Brian Robertson en Ledfoot (die op 1 nummer de backing vocals verzorgt.

De gitaar kwaliteiten van Ronni zijn ook op dit album van grote klasse en ook de kwaliteit van de nummers is dik OK! Dat maakt dan de wat matige zang op dit album weer goed.

Ronni klinkt zeer veelzijdig. Zo opent hij met Life On Long Island. Een pompende rocker waarin je naast de metal ook vleugjes fusion en prog tegenkomt. Ronni laat zijn gitaar hier messcherp gieren en kreunen.

Demons heeft een warm en intieme start maar gaat al snel over in een rauw pompende rocker met een licht psychedelisch geluid en razendsnel gierend gitaarwerk. Ook Moving Like A Cat opent dromerig om daarna verder te gaan als een logge rocker. In The Black Rose duikt een sympfonisch rock geluid a la Marillion op.

A Handful Of Time heeft een mysterieus Indiaas intro waarna Roni op de folkrock toer gaat in een nummer waarin ook Thin Lizzy invloeden te vinden zijn. A New Day In The Morning heeft zelfs een Vandenberg-achtig intro in een bluesy nummer, met dank aan Gary Moore.

De prijsnummers zijn het donkere en zeer fel rockende U.F.O., vol met snijdend gitaarwerk en de venijnige rocker Not Today, dat een 80’s USA metal geluid laat horen.
Het zwevende Eyes Of The Woods is de afsluiter van het album en herbergt flinke Pink Floyd invloeden.

Gitaarliefhebbers zullen zeker gaan genieten van de capriolen van Ronni Le Tekrø op zijn nieuwe album.

Tracks:
01. Life On Long Island
02. Demons
03. Moving Like A Cat
04. The Black Rose
05. A Handful Of Time
06. A New Day In The Morning
07. U.F.O.
08. Not Today
09. Eyes Of The Woods

Website: https://www.ronniletekro.com/

Ronni Le Tekrø - Bigfoot TV - LP