Review: Rokets – Break Free

 

The Rokets - Break Free

Rokets – Break Free
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: The Sign Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het tweede album van de Finse band de Rokets (uit Helsinki) raast in een sneltrein vaart voorbij en laat je uitgeteld acher met smeulende geluidsboxen.

Het geluid van de band is namelijk supersmerig, rauw en zeer energiek. Ergens tussen Johnny Thunders & the Heartbreakers, the Saints en Little Bob Story in.

Sami Mustonen (zang), Sakke Vänttinen (sologitaar), Elias Laurila (rtimegitaar), Lauri Lyytinen (bas) en Otto Bigler (drums) debuteerden, na de EP ‘Speed & Sound’ met het album ‘Fast Times’ uit 2020.

Hun nieuwe album ontvlamt met de rocker Burn Down The Wall. Een rocker met een punky garagerock geluid. Vol met smerige riffs en gemeen snijdend gitaarwerk. Destroyer rockt zo mogelijk nog energieker en is dan ook een tandje sneller met een ongenadig rauw stomend geluid als resultaat.

Na het hoekig pompende Break Free (de single van het album) klinkt de band iets luchtiger in Best Kept Secret. Luchtiger maar altijd nog energiek op een powerpop-achtige wijze. Vervolgens spettert de band er weer lustig op los in het fuzzende en riffende Straight From The Source.

Ze gaan gewoon vol gas verder met Cherry Kiss met Johnny Thunders achtig bijtend gitaarwerk. Night Time is een zeer aanstekelijke rocker met een Hives-achtige energie. Na de messcherpe rocker (Always) On The Line is het album met Roots alweer over. Een powerpop-achtig nummer .

Het nieuwe album van de Rokets kan als niets anders dan “ongenadige high energy rock” omschreven worden!

Tracks:
01. Burn Down The Wall
02. Destroyer
03. Break Free
04. Best Kept Secret
05. Straight From The Source
06. Cherry Kiss
07. Night Time
08. (Always) On The Line
09. Roots

Website: https://www.facebook.com/roketshelsinki/