Review: Rocky Athas – Livin’ My Best Life

 

Rocky Athas - Livin’ My Best Life

Rocky Athas – Livin’ My Best Life
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Dat de Britse blues Godfather John Mayall een prima neus voor jonge bluesgitaristen heeft is allang geen nieuws meer. Zo zaten latere gitaarhelden als Eric Clapton, Peter Green, Mick Taylor en Walter Trout in zijn Bluesbreakers. Ook Rocky Athas uit Texas was acht jaar lang een Bluesbreaker.

Hij bouwde daarna ook nog een naam als gitarist bij Black Oak Arkansas op en speelde met Double Trouble en in een Tommy Bolin Tribute Show.

Na twee albums met zijn Rocky Athas Band en drie soloalbums zijn we nu toegekomen aan soloalbum nummer vier waarop Rocky begeleid wordt door zijn zoon Rocky Athas II (bas), Walter Watson (zang, drums) en Jared Watson (gitaar).

Het zal mij niet verbazen als Rocky Athas binnenkort deel uitmaakt van het leger gitaarhelden. Eigenlijk verbaast het mij, dat dat nog niet gebeurd is. Zijn nieuwe album staat namelijk vol met hoogstaande bluesrock! Vol met hard brullend en gierend gitaarwerk.

Het album gaat vlammend van start met Livin’ My Best Life. Een rauw riffend, ZZ Top-achtig, nummer met hard brullend gitaarwerk en rauwe zang van Walter Watson. Daarna is Only In My Dreams een sfeervol zwierig nummer met een Southern Rock (denk: Lynyrd Skynyrd) geluid met prachtig melancholiek huilend gitaarspel. Black Cat Moan, een compositie van Don Nix, is een vlammend eerbetoon aan Jeff Beck met uiteraard splijtend hard gitaarwerk.

Voor de liefhebbers van pompende bluesrock a la Walter Trout kan ik het stevige Dark Days en het massief groovende Walk In My Shadow (een Free cover) aanbevelen. De sfeervol deinende bluesrock ballad Sad Affairs heeft lichtelijk van Georgia On My Mind gesnoept. Het vurige gitaarspel doet dat echter snel vergeten.

John Mayall treedt aan op zijn priemende harmonica in de Peter Green cover Long Grey Mare. Na de stug doorrockende Bob Dylan cover Watching The River Flow volgt het broeierig groovende Solid Ground.

De afsluiter, Palace Of The King, is vooral bekend in de uitvoering van Freddie King. Bij Rocky Athas is het een energiek hoekig funky nummer geworden. Een prima afsluiter van een al even prima album!

Tracks:
01. Livin’ My Best Life
02. Only In My Dreams
03. Black Cat Moan
04. Dark Days
05. Sad Affairs
06. Long Grey Mare
07. Watching The River Flow
08. Solid Ground
09. Walk In My Shadow
10.Palace Of The King

Website: https://www.rockyathas.com/