Review: Robert Jon & The Wreck – One Of A Kind

 

Robert Jon & The Wreck - One Of A Kind

Robert Jon & The Wreck – One Of A Kind (EP)
Format: CD – Digital / Label: Journeyman Records
Release: 2023

Tekst: Joop van Rossem

Zoals hierboven te zien is, gaat het hier niet om een nieuw album van Robert Jon & The Wreckmaar om een EP’tje met vier nieuwe liedjes.

Het in 2011 opgerichte collectief uit Orange County, Californië gaat de komende maanden op tour waarbij ook ons land aangedaan wordt en zo is ‘One Of  A Kind’ een lekker voorproefje op die ongetwijfeld weer geweldige gigs.

Ook bluesrockgrootheid Joe Bonamassa heeft de klasse van de Amerikanen onderkend, want dit kleinood verschijnt op zijn label Journeyman.

Opener Pain No More is een gedreven, vintage Robert Jon & The Wreck-track met die fantastische strot van Robert Jon Burrison. Het daaropvolgende Who Can You Love is een intiem liefdesliedje, waarna de titelsong er weer heerlijk inhakt met een massieve gitaarsolo en rijke harmonievocalen van gitarist Henry James en drummer Andrew Espantman.

Afsluiter Come At Me zou tijdens de komende optredens wel eens kunnen uitgroeien tot een meebruller, daar is het refrein zeer geschikt voor. Later dit jaar verschijnt een compleet album en alleen van de gedachte word je blij !

Tracks:
01. Pain No More
02. Who Can You Love
03. One Of A Kind
04. Come At Me

Website: https://robertjonandthewreck.com/

Concerten:
26 mei De Spot, Middelburg
27 mei Het Bolwerk, Sneek
29 mei Ribs & Blues, Raalte
6 september Melkweg, Amsterdam