Review: Rival Sons – Lightbringer

 

Rival Sons - Lightbringer

Rival Sons – Lightbringer
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Atlantic Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Als je Classic Rock a la Led Zeppelin, progrock, folkrock en garagerock in een blender stopt komt er een mengeling uit die het geluid van de Amerikaanse band Rival Sons prima omschrijft.

Een band, die bestaat uit Scott Holiday (gitaar), Jay Buchanan (zang, harmonica, gitaar), Mike Miley (drums)en Dave Beste (bas) hebben hun achtste album ‘Lightbringer’ uitgebracht. Een album waaraan slechts één nadeel kleeft: het duurt veel te kort…slechts 6 tracks!

Maar in die zes nummers is wel de klasse van deze band te horen. Een album met een zeer krachtig geluid, mede door producer Dave Cobb.

Geopend wordt met Darkfighter dat op een akoestische folky wijze begint. Het geluid van Led Zeppelin klinkt hier al gelijk door. Al snel gaat het nummer over in een venijnig groovend rocknummer waarin je stiekeme krachtige Flamenco invloeden tegenkomt naast progrock a la Yes en uiteraard opnieuw Led Zeppelin!

Mercy funkt op een gruizige wijze met knarsende fuzzriffs naast bluesy wah-wah gitaarspel. Het intieme Redemption is een bluesy ballad met een geluid dat voorzichtig richting Foreigner trekt. Sweet Life is een smerige Classic Rocker vol met krachtig stuwende gonzende funky riffs.

Before The Fire opent dromerig met heerlijk akoestisch slidegitaarspel waarna het verder gaat als log groovende Zeppelin rock.

Dan is het alweer tijd voor de afsluiter. Mosaic is een sprankelend intiem nummer met een dromerig bluesy geluid en in het refrein massief gonzende rock.

Dit prima album van Rival Sons is veel te kort! Ik had graag nog veel meer van deze uitstekende band gehoord!

Tracks:
01. Darkfighter
02. Mercy
03. Redemption
04. Sweet Life
05. Before The Fire
06. Mosaic

Website: https://www.rivalsons.com/