Review: Rip Lee Pryor – Sugar Daddy Blues

 

Rip Lee Pryor - Sugar Daddy Blues

Rip Lee Pryor – Sugar Daddy Blues
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Hoe eenvoudiger de blues klinkt, des te lekkerder is dat dan vaak. Een goed voorbeeld is het nieuwe album van Rip Lee Pryor, ‘Sugar Daddy Blues’.

Rip Lee is Richard Pryor, de zoon van bluesharmonica grootheid Snooky Pryor. En ook zoonlief bespeelt de harmonica en blijkt ook nog eens een prima gitarist en zanger te zijn.

Deze voormalige timmerman uit Carbondale, Illinois, is aan zijn derde album toe. Een album dat opent met de heerlijk lome shuffle Stuck On Stupid. Een nummer met lichte Got My Mojo Working trekjes waarin Rip Lee’s harmonica op smartelijke wijze hard kreunt. Gotta Go is vervolgens een gemoedelijke, soepele rocker met wederom de krachtige harmonica in een belangrijke rol.

Gewapend met zijn blauwe Viagra pilletjes bezoekt Rip Lee het Brazilian Brothel. Waarschijnlijk door het gebruik van die pil klinkt deze shuffle lekker fel en rauw met prima slidegitaarspel van Rip Lee en uiteraard zijn brullende harmonica. Na het puffend pompende Sugar Daddy Blues volgt het energiek pompende Nobody But Me.

She’s My Little Girl is één van de lekkerste nummers van het album. Een luie shuffle met Rip Lee’s weemoedig huilende harmonica. Na het stug doorpompende Wanna Rock You Baby is Quit You Baby een vurige blues in de beste Elmore James traditie.

Rip Lee sluit zijn album af op een rauwe en hoekige wijze met het Good Morning Little Schoolgirl achtige Buck Wild.

Laat je via dit album eens onderdompelen door de eenvoud van Rip Lee Pryor’s blues. Door deze eenvoud komt zijn blues op dit album nog beter bij je binnen!

Tracks:
01. Stuck On Stupid
02. Gotta Go
03. Brazilian Brothel
04. Sugar Daddy Blues
05. Nobody But Me
06. Mess Up This Good Thing
07. She’s My Little Girl
08. Can’t Get Along With Nobody
09. Natural Born Love
10. Midnight Moaning
11. Wanna Rock You Baby
12. Quit You Baby
13. Good Good Feelin’
14. Buck Wild

Website: Facebook