Review: Ringo Starr – EP3

 

Ring Starr - EP3

Ringo Starr – EP3
Format: CD – Cassette – Digital / Label: Universal Music
Release: 2022

Tekst: Jan Wolf

Sir Richard Starkey (Ringo Starr), lid van de “Most Excellent Order of the British Empire” levert met ‘EP3’ zijn derde EP in grofweg anderhalf jaar af.

Vooralsnog lijkt er dus geen sleet te zitten op de immer goedgehumeurde “Liverpudlian”. Hij lijkt er wel van overtuigd te zijn geraakt dat het EP formaat hem beter past dan die van een volledig album. Getuige enkele van zijn albums uit de afgelopen 15 jaar, kunnen we daar het alleen maar mee eens zijn. want er zaten toch wat pijnlijke missers tussen.

Maar op ‘EP3’ horen we een optimistische Ringo die in een viertal vrolijke nummers weer ouderwets de boodschap van Liefde,Hoop en Vrede de wereld in slingert. Het zal niemand verbazen. Het zal de al bestaande fans niet teleurstellen en degene die in het verleden zijn afgehaakt zullen er niet door van gedachten veranderen. Het is gewoon Ringo die doet wat Ringo het liefste doet. With A Little Help From His Friends natuurlijk.

Die vrienden zijn oudgedienden van Ringo en hebben in het verleden ook al hun bijdragen mogen leveren aan studioprojecten en of zijn onderdeel geweest van The Allstars. De opnames vonden plaats in Ringo’s eigen Roccabella Studio, waar hij regelmatig aan het werk is aan nieuw materiaal samen met co-producer Bruce Sugar. Het werken vanuit zijn eigen studio geeft hem naar eigen zeggen de vrijheid om op regelmatige basis EP’s uit te brengen waarbij hij extra aandacht en liefde aan minder nummers kan geven dan wanneer het een hele plaat zou moeten zijn.

Dat de beste man op 82-jarige leeftijd nog zo productief is en in het leven staat is bewonderingswaardig. ‘EP3’ is aanstekelijk in zijn enthousiasme en boodschap, net als Ringo.

Tracks:
01. World Go Round
02. Everyone and Everything
03. Let’s Be Friends
04. Free Your Soul, feat Dave Kotz & Jose Antonio Rodriguez

Line-up:
Ringo Starr: Drums & Vocals
Steve Lukhater: Guitars
Bruce Sugar: Keyboards, percusion & Horns
Dave Koz: Tenor Saxophone
Nathan East: Bass Guitar
Billy Mohler: Bass Guitar
Jose Antonio Rodriguez: Nylon String Guitars
Linda Perry: Guitar, Percusion & Backing Vocals
Joseph Williams: Keyboards & Backing Vocals

Website: https://www.ringostarr.com/